Ugrás a tartalomra
TANJUG/ Tanja Valić

Meghalt Aki Rahimovski

2022.01.22
16:24
2022.01.22
16:36
Forrás
Szerbiai RTV, Twitter
A hír, hogy énekesük 67 éves korában elhunyt, a Parni Valjak egykori jugoszláv, majd horvát rockegyüttes közösségi oldalán jelent meg hivatalosan.

Aleksandar Aki Rahimovski Nišben született, de hamarosan Szkopjéba költözött családjával. Mivel édesapja zenetanár volt, hétévesen elkezdte a zeneiskolát, zongora és ének szakon. 1975-ben találkozott Husein Hasanefendić Hus gitárossal és zeneszerzővel, valamint Jurica Pađennel.

Vladimir Mihaljek Miha menedzserrel együttműködve megalapították a Parni Valjak első felállását. Hamarosan kiadták az első kislemezeiket, majd 1976-ban az első stúdióalbumukat. A nyolcvanas években sorra jelentek meg az albumok. Egyik leghíresebb és még ma is sokat játszott rockballadájuk a Jesen u meni című dal. Minden lemezük többmilliós, arany és platina példányszámot ért el.

Most

18:18, Frissítve: 18:28

Spanyol Nagydíj - Leclerc a pole pozícióban

A világbajnoki pontversenyt vezető Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája nyerte a Forma-1-es Spanyol Nagydíj időmérő edzését, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

Népszerű