Ugrás a tartalomra

Mégis kell tudnia magyarul a Zeneiskola igazgatójának

2012-08-08
14:10
Megjelent a Szabadkai Zeneiskolai igazgatói tisztségére kiírt pályázat
Megjelent a Szabadkai Zeneiskolai igazgatói tisztségére kiírt pályázat. A jelentkezőknek kötelezően tudniuk kell magyarul. Mint arról már korábban beszámoltunk, az iskolaszék a magyar nyelv ismeretét nem volt hajlandó követelményként belefoglalni a pályázat szövegébe, annak ellenére, hogy ezt törvény írja elő. Miután azonban kikérték az illetékes tartományi titkárság véleményét, módosítottak a feltételeken.Antal István jelenlegi igazgató mandátuma októberben jár le, ismét pályázni akar. A Pannon RTV-nek azt nyilatkozta, feltételezi, hogy az iskolaszéknek már volt saját jelöltje, ezért szabta volna át a kritériumokat. Az iskolaszék július eleji ülésén médiaházunk stábja is részt vett, a tagok közül akkor többen úgy fogalmaztak, az lenne a normális, hogy mindenki tudjon szerbül, aki Szerbiában szeretne élni.
Szabadka
Zeneiskola
igazgató-pályázat

Most

04:35, Frissítve: 04:53

Szombaton temetik I. Mihályt

A svájci rezidenciáján múlt héten elhunyt volt uralkodó holttestét szerdán a román hadsereg repülőgépe vitte haza. A szombati temetésig a bukaresti kormány háromnapos nemzeti gyászt rendeltelt el.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.