Ugrás a tartalomra

Megjelentek a szerbiai oktatási minisztérium civil szervezetek támogatására szánt pályázati eredményei

2023.04.29
06:55
2023.04.29
11:49
Forrás
Facebook
Ennek kapcsán tett közzé bejegyzést Vicsek Annamária.

Az oktatási államtitkár azt írta, mind a kilenc magyar civil szervezet, amely pályázott, bejutott a nyertes pályázók közé, a magyar nyelven megvalósuló programokra 4 millió 360 ezer dinár jut majd. A Törökkanizsáért Egyesület már több éve pályázik, idén 300 ezer dinárt kapott.

Az E-Régió idén is folytathatja a munkát, hiszen a Tanulj velünk magyarul online kurzus 4. részére 560 ezer dinárt kaptak. Az óbecsei Obrazovni impuls Egyesület 400 ezer dinárból szervezheti majd szerb és magyar nyelven egyaránt a középiskolások pályaválasztási megsegítését.

Az Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete 340 ezer dinárt kapott a programjainak megvalósítására. Az óbecsei Than Fivérek Értelmiségi Kör idén a diszkrimináció és erőszak megelőzésével kapcsolatos projektre 600 ezer dinárt költhet majd. Az Innova Egyesület a Mind egyformák vagyunk a nap alatt projektet 650 ezer dinárból tudja megvalósítani.

A kishegyesi Női Fórum a hátrányos helyzetű és szegény sorsú gyermekek megsegítésére 500 ezer dinárt kapott. A zentai Pro Scientia Naturae Alapítvány a demokratikus kultúrára vonatkozó kompetenciák fejlesztését magyarul népszerűsítő projektre 525 ezer dinárt kapott.
A szintén zentai Kertészbarát Egyesület pedig 485 ezer dinárból valósíthatja meg a projektjét.

Oktatási Minisztérium
pályázat
eredmény

Most

18:12, Frissítve: 18:17

Két nap alatt ezer kilométert repült egy mentett kis hattyú

Példa értékű összefogással és sikersztorival zárult a kis hattyú megmentése. A jeladóval ellátott kis hattyú a szabadon engedését követően egy hónapra, április 12-én útnak indult, a legfrissebb adatok alapján, jelenleg a Fekete-tengernél tartózkodik.
17:18, Frissítve: 19:33

Az éghajlatváltozás a méztermelésre is kihat

Az enyhe téli időjárás és az éghajlat változása a méhészeket is nehéz helyzetbe hozza. A méhészek elmondása szerint idén szokatlanul korán virágzásnak indult a repce és az akác, aminek hatására a méhek is idő előtt megkezdték munkájukat.

Népszerű