Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

Megkezdődött a tömeges vakcináció a Belgrádi Vásár csarnokában

2021-01-19
17:36
2021-02-02
07:34
Forrás
Pannon RTV
A katonákat hívták először a belgrádi oltóhelyre.
Pannon RTV/Idei Sándor

Belgrádban ma délelőtt 11 órakor kezdődött meg a tömeges immunizáció a Belgrádi Vásárban kialakított oltóhelyen. A helyszínre elsőnek a Védelmi Minisztérium és a katonaság tagjai érkeztek meg beoltatni magukat. A szerb fővárosban egyébként összesen 18 oltóhelyet hoztak létre a város különböző pontjain.

Pannon RTV/Idei Sándor

Tömegesen érkeztek a Belgrádi Vásárban kialakított oltóhelyhez a Védelmi Minisztérium és a katonaság tagjai, illetve munkatársai, hogy felvegyék a koronavírus elleni vakcinát. Az oltásra váróknak először egy beleegyezési papírt kellett kitölteniük, majd miután átestek az orvosi vizsgálaton, beoltathatták magukat. Ezt követően 15 percet ülve kellett várniuk, hogy ellenőrizzék, nem jelentkeznek-e mellékhatások.

Pannon RTV/Idei Sándor

Dejan Savić: „Minden teljesen korrekt módon zajlott. Erre is számítottunk. Nem ez az első vakcina, amit felveszünk, mi orvosok vagyunk a katonaságnál, és rendszeresen kapunk oltásokat. Egyáltalán nem szörnyű dolog.”

Radinka Stupar: „Elégedett vagyok, nagyon szerettem volna felvenni az oltást. Krónikus betegségeim vannak, melanoma, cukorbetegség, vérnyomás. Szeretnék külföldre is utazni a gyerekeimhez, megvédeni magam, szabadon mozogni.”

Pannon RTV/Idei Sándor

Az első napon a Védelmi Minisztérium és a katonság mintegy 700 tagja kaphatta meg az oltást. Nataša Stanisavljević, a belgrádi önkormányzat szociális védelemmel megbízott titkára: „22 oltópont van a csarnokban, és egy óra alatt 120-150 ember kaphatja meg az oltást. Egy nap alatt több mint 1200 ember, ez a jelenlegi kapacitás. Az Egészségügyi Minisztérium és a Batut Közegészségügyi Intézet felmérései alapján ezt a kapacitást növelni is fogják.”

Pannon RTV/Idei Sándor
Pannon RTV/Idei Sándor

A helyszínen lévő egészségügyi dolgozók jó tapasztalatokról számoltak be. Szerintük az oltás első órái teljesen rendben zajlottak, elég önkéntes jelentkező jött el az oltásra, és mellékhatásokra senki sem panaszkodott. Dr. Srđan Lazić, ezredes, Katonai Orvosi Akadémia, Epidemiológiai Intézet: „A tapasztalataim nagyszerűek. Végre van fegyverünk, amivel harcolhatunk a vírus ellen. Eddig heves védekezésben voltunk, nem tértünk át ellentámadásra, sportnyelven szólva bunkerfocit játszottunk. Most először van valamink, amivel harcolhatunk a vírus ellen.”

Pannon RTV/Idei Sándor

A Belgrádi Vásárban kialakított oltóhelyen Nebojša Stefanović szerb védelmi miniszter is felvette az oltást. Őt a kínai vakcinával oltották be.

vakcináció
Belgrádi Vásár
tömeges oltás
katona
hadsereg
védőoltás
vakcina
kínai vakcina
oltás
oltóhely
koronavírus

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.