Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Megkezdték a 30 eurós válságkezelő segély kifizetését Szerbiában

2021.11.02
11:40
2021.11.02
16:49
Forrás
Pannon RTV
Tegnap a nyugdíjasok és a szociális segélyből élők kapták meg a pénzt. A többi nagykorú állampolgár, aki igényelte, ma és holnap várhatja a számlájára az összeget.

Kedd délelőtt még nem érkezett meg Szűcs Szilvia bankszámlájára a 30 eurós állami támogatás. A pénzzel konkrét tervei nincsenek, de mint mondja, mindig jól jön egy kis plusz pénz. „Terveim nagyon nincsenek, hogy mire költöm. Igazából szerintem így a háztartásra költöm inkább.”

Csernai Pannának egyetemistaként jól jön az állam által nyújtott pénzsegély. A tanév nemrég kezdődött, úgyhogy sok mindenre van szüksége. Véleménye szerint azonban ezt a pénzt másra is költhette volna az állam. „Ezt a pénzt nem az embereknek osztottam volna szét, hanem inkább azoknak az embereknek, akik tényleg rászorulnak, tehát tényleg nagyon nagy anyagi gondokkal küzdenek, vagy pedig egy kicsit másra fektettem volna be. De ha már lehet igényelni, akkor persze, én is igényeltem, szerintem sokan így vannak ezzel. Úgy gondolom, hogy az iskolakezdésre füzetek, könyvek, akár egy új kabát, vagy ilyesmire költeném.”

Több mint 5,7 millió állampolgárról van szó, közülük 1,6 millióan nyugdíjasok - jelentette ki korábban Siniša Mali pénzügyminiszter. A mostani egyébként a tavasszal utalt támogatás második fele, akkor ugyancsak 30 eurót kaptak a polgárok.

„Ez egy hatalmas segítség az elmúlt 18 hónapban, amióta tart a koronavírus-járvány. Több mint 8 milliárd euró az első, a második és a harmadik segélycsomag összege. Ezzel tehát megmutattuk, hogy stabil a helyzetünk, minden ígéretünket napra és pénzre pontosan teljesítettük. Ma azt mondhatom, hogy nagyszerű a kapcsolatunk a nyugdíjasainkkal, de ugyanígy Szerbia minden polgárával.”

Decemberben egyébként további 20 eurót utal majd az állam, a nyugdíjasok pedig jövő év elején még 20 ezer dináros juttatást kapnak. Akik nem igényelték a 30+30 eurós támogatást áprilisban, de időközben nagykorúak lettek, esetleg úgy döntöttek, hogy most mégis kérnék a 20 eurós állami támogatást, november 15-e és 30-a között jelentkezhetnek.

30 euró
kifizetés
válságkezelés
Siniša Mali

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.