Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Megkezdték a 30 eurós válságkezelő segély kifizetését Szerbiában

2021.11.02
11:40
2021.11.02
16:49
Forrás
Pannon RTV
Tegnap a nyugdíjasok és a szociális segélyből élők kapták meg a pénzt. A többi nagykorú állampolgár, aki igényelte, ma és holnap várhatja a számlájára az összeget.

Kedd délelőtt még nem érkezett meg Szűcs Szilvia bankszámlájára a 30 eurós állami támogatás. A pénzzel konkrét tervei nincsenek, de mint mondja, mindig jól jön egy kis plusz pénz. „Terveim nagyon nincsenek, hogy mire költöm. Igazából szerintem így a háztartásra költöm inkább.”

Csernai Pannának egyetemistaként jól jön az állam által nyújtott pénzsegély. A tanév nemrég kezdődött, úgyhogy sok mindenre van szüksége. Véleménye szerint azonban ezt a pénzt másra is költhette volna az állam. „Ezt a pénzt nem az embereknek osztottam volna szét, hanem inkább azoknak az embereknek, akik tényleg rászorulnak, tehát tényleg nagyon nagy anyagi gondokkal küzdenek, vagy pedig egy kicsit másra fektettem volna be. De ha már lehet igényelni, akkor persze, én is igényeltem, szerintem sokan így vannak ezzel. Úgy gondolom, hogy az iskolakezdésre füzetek, könyvek, akár egy új kabát, vagy ilyesmire költeném.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Több mint 5,7 millió állampolgárról van szó, közülük 1,6 millióan nyugdíjasok - jelentette ki korábban Siniša Mali pénzügyminiszter. A mostani egyébként a tavasszal utalt támogatás második fele, akkor ugyancsak 30 eurót kaptak a polgárok.

„Ez egy hatalmas segítség az elmúlt 18 hónapban, amióta tart a koronavírus-járvány. Több mint 8 milliárd euró az első, a második és a harmadik segélycsomag összege. Ezzel tehát megmutattuk, hogy stabil a helyzetünk, minden ígéretünket napra és pénzre pontosan teljesítettük. Ma azt mondhatom, hogy nagyszerű a kapcsolatunk a nyugdíjasainkkal, de ugyanígy Szerbia minden polgárával.”

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Decemberben egyébként további 20 eurót utal majd az állam, a nyugdíjasok pedig jövő év elején még 20 ezer dináros juttatást kapnak. Akik nem igényelték a 30+30 eurós támogatást áprilisban, de időközben nagykorúak lettek, esetleg úgy döntöttek, hogy most mégis kérnék a 20 eurós állami támogatást, november 15-e és 30-a között jelentkezhetnek.

30 euró
kifizetés
válságkezelés
Siniša Mali

Most

13:08, Frissítve: 14:22

Újabb hadgyakorlatokat jelentett be Kína

Több kínai katonai hajó, repülőgép és drón folytatta ma reggel Tajvan közelében a közös hadgyakorlatokat, amelyek során támadásokat szimuláltak Tajvan és a tajvani haditengerészet hajói ellen.

Népszerű

Barikádok az utakon Koszovóban

Több helyen is elzárták az utakat a Koszovóban élő szerbek. Közben a koszovói rendőrség vasárnap este lezárta Jarinjenál és Brnjaknál az adminisztratív határátkelőket.