Ugrás a tartalomra
Pixabay/Myriams-Fotos

Meglepetéscsomagot kaptak az újszülöttek Szenttamáson

2022.02.08
16:04
Forrás
Magyar Szó
A szenttamási önkormányzat egy civil szervezettel összefogva lepte meg a babák szüleit.

A múlt év utolsó négy hónapjában Szenttamás községben 45 baba született, egész évben pedig 170 csecsemőt vettek nyilvántartásba. Számukra a Szociális Központ és a Ruka spasa egyesület ezúttal etetőszéket, törölközőt és egyéb babaholmit ajándékozott, az önkormányzat pedig 20 ezer dinár, míg az egyedülálló szülőknek 40 ezer dinár egyszeri támogatást biztosított.

Az önkormányzat dísztermében a szülőket először Zoran Dudvarski, a szenttamási polgármester segédje köszöntötte, aki elmondta, hogy az újszülöttek adományozási és támogatási akciója az egyik legszebb, amit az önkormányzat egy civil egyesülettel együttműködve valósít meg.

Mindazoknak a szülőknek, akik valamilyen okból kifolyólag nem jutottak el a hétvégén tartott fogadásra, a polgármester titkárnőjénél kell jelentkezniük.

Szenttamás
újszülött
ajándék
önkormányzat
baba

Most

20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.