Ugrás a tartalomra
Szabadka Város Önkormányzatának Médiaközpontja

Megnyílt Szabadkán az ideiglenes hajléktalanszálló

2021-01-11
15:21
Forrás
Szabadka Város Önkormányzatának Médiaközpontja
A Gaj utca 50. szám alatti szállást a Vöröskereszt és a Caritas üzemelteti. Az ágyakat, az ágyneműt és az étkeztetéshez szükséges felszerelést a Vöröskereszt biztosítja, és a rászorulók szükség szerint ruhát és lábbelit is kapnak.

A hajléktalanszállót igénybe vevők részére biztosított a napi háromszori étkezés a népkonyha-program szabályai szerint. A Vöröskereszt, valamint a Caritas dolgozói és önkéntesei 24 órás ügyeletet biztosítanak a szállóban.

Az egészségügyi prevenciós program keretében a Vöröskereszt a Szabadkai Egészségházzal együttműködve biztosítja a szállást igénybe vevők orvosi vizsgálatát.

A COVID-19 és más fertőző betegségek megakadályozása érdekében a hajléktalanszálló működési rendjét a Szabadkai Közegészségügyi Intézet járványügyi szakembere által kiadott járványellenes intézkedésekhez igazítják.

Szabadka Város Önkormányzata a 2021. évi költségvetésben 500.000 dinárt irányzott elő az ideiglenes hajléktalanszálló működtetésére.

Szabadka
hajléktalanszálló
megnyílt

Most

17:11, Frissítve: 17:19

Megdőlt a téli hőmérsékleti szezonrekord Magyarországon

Megdőlt a téli szezonrekord szombaton; a Heves megyei Verpeléten mínusz 14,3 Celsius-fokig hűlt a levegő - közölte a magyar Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán. Veszélyjelzésük szerint vasárnap néhol még ennél is hidegebb lehet.

Népszerű