Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Mégsem változnak a műszaki vizsgára vonatkozó szabályok

2021.06.09
17:44
Forrás
021.rs, Magyar Szó
Július 5-e után is változatlan feltételek mellett lehet majd regisztrálni a járműveket Szerbiában - jelentette be a Közlekedésbiztonsági Ügynökség.

A fékekre, továbbá a kibocsátott gázok mennyiségére vonatkozó szabályozásokat legkevesebb két évre halasztották el. A szabályzatot még 2012-ben hozta meg az építésügyi, közlekedési és infrastrukturális minisztérium, azóta halasztgatják. Az indoklás szerint Szerbiában nagyszámú jármű érintett, vagyis ezek az új feltételeknek nem felelnének meg, és nem lehetne őket bejegyeztetni. Szerbia egyébként már tradicionálisan a használt, behozatali autók országa, statisztikák szerint a piacon a 15-20 éves járművek a legkeresettebbek. Ezek károsanyag-kibocsátása lényegesen magasabb az új típusokénál.

műszaki vizsga

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:58, Frissítve: 21:14

Díjazták a vajdasági tehetségeket

Kiváló vajdasági magyar diákokat, felsőoktatási hallgatókat díjaztak, és tehetség nagyköveteket kiáltottak ki Szabadkán. A díjazottak emlékplakettet, alkalmi ajándékot és az MNT által biztosított támogatást vehették át.
19:16

Megnyílik az összes határátkelő

Megnyílik az összes határátkelő Szerbia és Magyarország között - jelentette be Facebook-bejegyzésében Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írja, június 23-ától az összes határátkelő dolgozni fog a két ország között.
17:34, Frissítve: 19:15

11 millió eurót kap Szerbia migrációs ügyekre

Szerbia aláírta az Európai Unióval azt a migráció rendezésére irányuló támogatási szerződést, amelynek második fázisában fejlesztik a befogadóközpontokat, a védelmi szolgáltatásokat és az oktatás elérhetőségét.
16:22, Frissítve: 17:28

Módosult a tartomány idei költségvetése

Ülésezett a Tartományi Képviselőház, amelyen a tartomány 2021-es költségvetésének módosításáról szavaztak. Napirenden szerepelt a Menekültek, kiutasított és lakóhelyüket elhagyni kényszerült személyek számára nyújtott támogatási alap jelentése is.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.