Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

A megszokott nyitvatartással várják a zentai temetők az emlékezőket

2020-10-28
11:26
2020-10-28
16:47
Forrás
Pannon RTV
A közösségi médiában röppentek fel a találgatások, hogy nyitva lesznek-e a zentai temetők mindenszentek és halottak napján. A sírkertek gondozói mindenkit megnyugtattak: a megszokott időben látogathatják az elvesztett szeretteik sírhelyeit a lakosok.

Zentán két katolikus temető várja az emlékezőket november elsején és másodikán. A Žitopromet mellett lévő Felsővárosi temető a helyi Kommunális és Lakásgazdálkodási Közvállalat irányítása alatt áll. 

Slavnić Ákos, a cég kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy 7 és 19 óra között látogatható a temető az ünnepnapokon is, a járványügyi előírásokat betartva: „Ajánlott a maszkviselet, tehát azok a látogatók, akik aznap meglátogatják a temetőt, kérjük őket, hogy a maszkot viseljék. Nem kötelező, de ajánlott nyílt területen is. Emellett az ajánlott pár méter távolságot is tartsák meg a látogatók egymás között, mivel szeretnénk egymást megvédeni és tiszteletben tartani.”

A másik katolikus temető a vásártérnél lévő Szent Anna temető. A Jézus Szíve plébániához tartozó sírkertben már javában folynak az előkészületek. Rácz Szabó István, a templom koordinátora elmondta, hogy a polgárok reggel héttől sötétedésig látogathatják ezt a temetőt. Hozzátette, hogy erősen ajánlott a maszk viselése és a csoportosulás kerülése. Felhívja a polgárok figyelmét, hogy ezeket a szabályokat ne csak az ünnepnapokon tartsák be.

Rácz Szabó István, koordinátor, Jézus Szíve plébánia, Zenta: „Illetve még arra szeretnék megkérni mindenkit, hogy a temetések alkalmával a hozzátartozók tartsák be a maximum létszámot. Ez 30 főt jelent. Sajnos ezeket a szabályokat nekünk is tiszteletben kell tartani, és nem tudunk kivételt tenni.”

November elsején és másodikán megnövekedett forgalomra lehet számítani a temetők környékén, így amellett, hogy az egészségünkre vigyázunk, fokozottan ügyeljünk a biztonságos közlekedésre is. 

temető
Zenta
megszokott nyitvatartás
mindenszentek
halottak napja

Most

19:50, Frissítve: 19:55

Négy áldozata van a robbanásnak Bristol közelében

Négy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült egy robbanásban az angliai Bristol közelében - számolt be a Times egyik újságírója Twitter-bejegyzésében. A munkások egy vegyi tartály tetején voltak, amikor az felrobbant.

Népszerű

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.