Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Megtartották a 26. Budapest Pride-ot

2021.07.24
19:18
2021.07.24
19:57
Forrás
Pannon RTV
A résztvevők az LMBTQ jogok népszerűsítése, a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű emberek elfogadásának promotálása érdekében vonultak a magyar főváros utcáira.
Pannon RTV/Juhász Géza

A Madách téren gyülekeztek a 26. Budapest Pride résztvevői szombaton 14 és 15 óra között.

Transzparensekkel, zászlókkal, szivárványszínű kiegészítőkkel érkeztek a helyszínre.

„Ugyanúgy emberek, mindenki ugyanúgy ember, és mindenkit el kéne fogadni” - mondta a felvonulás egyik résztvevője.

„Azért jöttünk, hogy felhívjuk a figyelmet a melegek elfogadására, mert szerintem ez egy fontos dolog” - nyilatkozta egy másik résztvevő.

Pannon RTV/Juhász Géza

A fiatalok édesanyja is részt vett a Pride-on.

„Amikor ők elmondták, másfél év különbséggel, gyakorlatilag megkönnyebbültem, mert átéreztem azt, hogy ők mennyit szorongtak, mennyit próbáltak úgy viselkedni, mintha heterók lennének. Nem azok. Apával egyértelműen elfogadjuk őket, és így szeretjük őket.”

A Madách téren megtartott beszédek után a tömeg elindult az Astoria felé, majd a Fővám térhez, ahonnan Budára mentek.
 

A felvonulás alatt számos utcát lezártak a magyar fővárosban. A korlátozások a Deák Ferenc tér, a Kiskörút, a Szabadság híd, a Szent Gellért rakpart és a Tabán útvonalon voltak.

A Tabánban megtartott beszédek és programok után sem ért véget a Pride. A Budapest Parkban késő estétől hajnalig tartó Rainbow Party-val zárul a Vedd vissza a jövőd szlogen alatt megrendezett 26. Budapest Pride.

Budapest Pride
LMBTQ
felvonulás

Most

21:21

Vučić: Több az újszülött, mint tavaly

521-gyel több gyermek született idén, az év első 6 hónapjában Szerbiában, mint tavaly ugyanebben az időszakban - jelentette ki Aleksandar Vučić az Instagram-profilján feltöltött videóban brüsszeli hivatalos látogatása előtt.
18:36, Frissítve: 18:58

Megállapodás a napraforgó áráról

Megállapodás született a napraforgó áráról a tiltakozó gazdák és a szerb kormány között. A Szerbiai RTV szerint a napraforgó felvásárlási ára kilogrammonként 73 dinár lesz, a kifizetés határideje pedig október 15.
16:26, Frissítve: 17:37

Dániel történetén keresztül közelebb Istenhez

Új élmények, új barátok, játékok és egy kis tanulás - erről szól az idei református tábor Szabadkán. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a bibliai eseményekkel és ily módon közelebb kerülhetnek Istenhez.

Népszerű

Halálos baleset Bácsfeketehegynél

Halálos baleset történt délután az autópályán. Egy személyautó és egy kombi ütközött össze az Újvidék és Szabadka közötti autópálya-szakasz bácsfeketehegyi lejáratánál pénteken.