Ugrás a tartalomra
plakát
Pannon RTV

Megtartották a kutatók éjszakáját Szabadkán

2017-09-30
08:08
2017-09-30
08:14
Forrás
Pannon RTV
Pénteken megtartották a Kutatók éjszakáját Szabadkán, a Galleria Hotel átriumában.

Az ünnepélyes megnyitó után először zenés műsorral készültek, ezután pedig kezdetét vette a késő esti órákig tartó kísérletezés. Összesen 130 résztvevő volt általános és középiskolákból, valamint felsőoktatási intézményekből. A fő szakterületek: a kémia, a fizika, a biológia, az informatika és a robotika voltak. A gyerekek a drónröptetést és a kémiai kísérleteket élvezték a legjobban, de a kvízjátékokban is szívesen részt vettek.

kutatók éjszakája
Szabadka
Galleria Hotel

Most

07:10, Frissítve: 07:17

A héten marad a változékony időjárás

Csapadékos, változékony hetünk lesz. Nem kizárt a mennydörgéssel kísért zivatar sem, amelyet jégeső kísérhet. A június hozhat változást, napsütést, szárazabb időt.
06:55

Tíznapos nemzeti gyász Spanyolországban

Ma tíznapos nemzeti gyász kezdődik Spanyolországban a koronavírus-járvány áldozatainak emlékére. A gyász idejére félárbócra engedik a közintézményekre kihelyezett zászlókat.
22:35

A VIVE 25 éve

Nagy várakozás előzi meg a VIVE magyarnóták és csárdások fesztiváljának szeptember 26-ra és 27-re tervezett 25 éves jubileumi ünnepségét.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.