Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Megterhelő napok következnek az allergiások és a krónikus betegek számára

2020.08.22
13:53
2020.08.22
14:18
Forrás
idokep.hu
Nehéz időszak előtt állnak a pollenallergiával küszködők. A következő napokban a parlagfű virágporának mennyisége többfelé magas, néhol nagyon magas szintet érhet el.

Szinén fokozottan lehet jelen helyenként a csalán- és a kenderfélék virágporának mennyisége. A kültéri allergén gombák spóraszáma magas-nagyon magas szintet érhet el.

Pannon RTV

Holnap reggel a hőmérséklet országszerte 13 és 20 fok körül alakul majd. A nappali csúcshőmérséklet átlagosan 31 fok környékén lesz. Enyhe északnyugati szél fog fújni. A következő héten is marad a meleg nyárias időjárás. A maximális hőmérséklet átlagosan 30 fok körül alakul majd. Szabadkán és környékén az előrejelzések szerint csak keddre várható nagyobb mennyiségű csapadék.

A krónikus betegek számára a nagy napi hőingás keringési és szívproblémákat, vérnyomás-ingadozást, szaporább szívverést okozhat, így a szívbetegek és a keringési rendszer betegségeivel élők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

10 és 16 óra között erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Figyeljünk oda a folyadékbevitelünkre, igyunk legalább napi 3-4 liter cukor- és alkoholmentes folyadékot!

allergia
krónikus betegek
időjárás
pollen
parlagfű

Most

10:34

Megérkezik végre az igazi tél?

Vajon milyen időnk lesz februárban? Annyi biztos, hogy folytatódik a változékony időjárás térségünkben, a csapadákos időjárás is jelen lesz hó és eső formájában - jelenti a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.
10:21, Frissítve: 10:37

Erkel Ferenc-est a nagybecskereki leánykollégiumban

Erkel Ferencre, Himnuszunk zeneszerzőjére emlékeztek tegnap este a nagybecskereki Szathmáry Karolina leánykollégiumban. A magyar kultúra napja alkalmából megtartott rendezvényt a kollégium a helyi Petőfi MME-vel közösen szervezte meg.
20:32, Frissítve: 20:52

Hetvenezren várólistán

Csaknem hetvenezren vannak a kórházak várólistáján Szerbiában. Egy komplikált csípő vagy térdműtétre akár 10 évet is várni kell az állami betegellátásban.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Két rendszámfelismerő rendőrautó Szabadkának

Két új rendőrautóval gazdagodott a Szabadkai Rendőrigazgatóság. A két jármű rendszámfelismerő rendszerrel és kamerákkal is fel van szerelve a közlekedési rendészet igényeihez igazítva.