Ugrás a tartalomra

Megújult a kevi általános iskola

2023.08.09
13:05
2023.08.09
16:59
Forrás
Pannon RTV
Nyílászárókat cseréltek a Tömörkény István Általános Iskola kevi kihelyezett tagozatának épületén. A beruházás 180 ezer dinár volt. A pénzt adományokból és Zenta önkormányzatának segítségével gyűjtötték össze.

Szülői összefogással és a Móra István Művelődési Egyesület által szervezett adománygyűjtésből cserélték ki az általános iskola épületén a bejárati ajtót és az ablakot. A szülői közösségnek nem ez az első ilyen akciója.

Csikós Ervin: „Ez már évek óta zajlik, az iskolán mindig renoválunk valamit. Tavaly a játszóteret, idén ebből az ablakok és a bejárati ajtó lett kicserélve.”

A beruházás értéke 180 ezer dinár. Az összeg egynegyedét Zenta önkormányzata biztosította.

Juhász Attila, Zenta Község oktatással és kultúrával megbízott tanácstagja kiemelte: „Az külön öröm, hogy egy közösség a jövőbe ruház be. Tehát ha a fiatalokba, gyerekekbe, az elkövetkező nemzedékek továbbtanulását, nevelését, oktatását szolgáló objektumokba ruházunk be, az az igazi jövőbe tett beruházás.”

A munkálatok kivitelezője egy szabadkai cég. A lecserélt nyílászárók több, mint száz évesek voltak.

Perpauer Attila, a kevi Móra István Művelődési Egyesület elnöke elmondta: „Az eredeti ablakok, amelyeket kicseréltünk azok 1912-ben építették be őket, tehát az épülettel egyidősek. Az elmúlt több, mint száz év alatt ezek elég jó tönkrementek, ezért döntöttünk úgy, hogy kicseréljük őket. Az ajtó már nehezen nyílt, az ablakot pedig ki sem lehet nyitni.”

A kevi iskolába szeptemberben egyébként négy új elsős érkezik. Összesen 20 gyermek tanul itt naponta.

Zenta
Juhász Attila
Perpauer Attila

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.