Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Megújult a pacséri iskola tornaterme

2022.11.05
11:36
2022.11.05
19:22
Forrás
Pannon RTV
A pacséri Moša Pijade Általános Iskola tornatermét az iskolanapi ünnepség keretében adták át. Tartományi támogatással az idei évben nyílászárókat cseréltek, valamint a falak külső szigetelést kaptak.

A beruházást megtekintette Szakállas Zsolt, a tartományi kormány alelnöke, oktatási titkár, valamint Fremond Árpád köztársasági parlamenti képviselő, a Magyar Összefogás listavezetője.

Pannon RTV/Kucor Dejan

Ünnepélyes keretek között adták át rendeltetésének a pacséri Moša Pijade Általános Iskola felújított tornatermét. Idén a falak szigetelése és a nyílászárók cseréje történt meg. Jobb körülmények között zajlanak majd a testnevelésórák a hatvanéves épületben.

Vinai-Miklós Emese, tornatanár: „Huzatosabbak voltak az ablakok, az ajtónál gond volt, rés volt közötte, tehát kevésbé szigeteltek, így most sokkal több lehetőségünk van, melegebb tornateremben tornázni, tehát a körülmények sokkal, sokkal adottabbak, illetve jobbak lesznek.”

Pannon RTV/Kucor Dejan

Tavaly a padlásteret is leszigetelték.

Méhészkei Kiss Gizella, igazgató, Moša Pijade Általános Iskola: „2018 óta fokozatosan minden évben újították az iskolánkat, az iskoláknak egy részét leszigeteltük, cseréltük a nyílászárókat és most a tornateremnek a befejezésével jutottunk el arra a pontra, hogy iskolánk teljes mértékben szigetelve van, a padlástérrel, a falaival, és minden egyes nyílászáróját ki tudtuk cserélni.”

Pannon RTV/Kucor Dejan

A tartományi oktatási titkárság az elmúlt két évben mintegy 6,5 millió dinárral támogatta a tornaterem felújítását.

Szakállas Zsolt, tartományi oktatási titkár: „Most egy olyan tél előtt állunk, amikor valószínűleg bebizonyosodik, hogy az energiahatékonyság igenis fontos. Ezért jó, hogy a pacséri iskola pályázott a titkárság által kiírt pályázaton és sikeres volt, és úgymond úgy várják be most a telet, hogy egy teljesen izolált, fűtési szempontból jól elszigetelt tornatermük van.”

A pacséri oktatási intézményben iskolanapot is ünnepeltek pénteken. A Moša Pijade Általános Iskolában egyébként 157 diák tanul 8 magyar és 8 szerb tagozaton.

Pacsér
Moša Pijade Általános Iskola
tornaterem
felújítás
Szakállas Zsolt
nemzeti tanácsi választások

Most

15:29

Szörnyella de Frász Darth Vaderrel ropta

Farsangi táncházat tartottak a zombori Magyar Polgári Kaszinóban. A mulatságon a környék apraja és nagyja is részt vett. A gyerekek jó hangulatáról a Duhaj Zenekar gondoskodott, a szervezők pedig fánkkal és üdítővel is kedveskedtek a résztvevőknek.
14:23, Frissítve: 15:42

„Csak menni akarok tovább”

A folyamatos rendőrségi akciók sem tartják távol a migránsok egy részét Horgos környékéről. A falu melletti tanyákon továbbra is kisebb csoportokban rejtőzködnek az illegális bevándorlók.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.