Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Migránsok fordultak meg a Majsai Úti Általános Iskola környékén

2020.10.29
13:50
2020.10.29
17:10
Forrás
Pannon RTV
A szabadkai Majsai Úti Általános Iskola környékén az elmúlt napokban több migráns is megfordult, sőt olyan is előfordult, hogy a menetrend szerint közlekedő járatokra próbáltak felszállni.
Pannon RTV

Kedden is az iskola előtt várakozott egy csoport, emiatt több gyerek nem mert felszállni a buszra. Néhány szülő aggodalmának adott hangot a migránsok jelenléte miatt, féltik a gyermekeiket. Szabadkáról két nappal ezelőtt több mint 300 illegális bevándorlót szállítottak el délre, a preševói befogadóközpontba, ennek ellenére többen is felbukkantak azóta is, a város központjában, illetve Szabadkai külterületein is. Bognár Beáta, a Majsai Úti Általános Iskola igazgatónője elmondta, minden szükséges intézkedést megtettek, a hatóságoknál is bejelentést tettek az ügyben. Emellett az iskola udvarában is többen felügyelik a gyerekeket.

Pannon RTV

Bognár Beáta, igazgató, Majsai Úti Általános Iskola, Szabadka: „Azonnal jelentettem a Vasutas helyi közösség elnökének, hogy intézkedjen ez ügyben, valamint a rendőrkapitánynak is írtunk egy kérvényt, tulajdonképpen ebben a kérvényben megfogalmaztuk azt, hogy migránscsoportok várják az autóbuszt itt, az iskolával szemben lévő buszállomáson, és kérjük a segítségüket, olyan értelemben, hogy reggel fél nyolctól este háromnegyed hétig, amíg tanítás van az iskolában, rendőrök járőrözzenek az iskola előtti útszakaszon. A migránsok tanítványokat szerencsére nem bántalmaztak, dolgozóinkat sem. Az iskolaudvarba, az iskola épületébe migráns eddig még nem jött be. Úgy érzem, hogy mindent, ami a gyerekek biztonságát illeti, megteszünk, az iskolába, az iskola épületébe idegen nem léphet be, mindenkit igazoltatunk.”

Majsai Úti Általános Iskola
migránsok

Most

17:45

Érkezik a hó térségünkbe is?

Kedden havazhat térségünkben - legalábbis a meteorológusok szerint. Szerbia délebbi részein már a hét elején kialakult egy komolyabb hótakaró, leginkább a hegyvidéken. Vidékünkön vasárnap fordul csapadékosabbra az időjárás.
16:09, Frissítve: 17:24

Áldatlan állapotok uralkodnak Horgoson

A faluban egyre több a migráns - panaszolják a helyiek. Azt mondják, a helyzet tarthatatlan. Az észak-bácskai településről már több hónapja nem gyűjtötték be, és nem szállították el a feltorlódott illegális bevándorlókat.
16:06, Frissítve: 17:31

A segítség házhoz megy

Elindult a Vajdasági Magyar Szövetség terepi kampánya, amelynek célja, hogy segítséget nyújtson azoknak a kettős állampolgároknak, akik eddig még nem regisztráltak a magyarországi választási névjegyzékbe, de jövőre szeretnének szavazni.

Népszerű