Ugrás a tartalomra

Migránsok lövöldöztek a szabadkai Lidl előtt

2023.09.08
18:53
2023.09.08
22:15
Forrás
Pannon RTV
Egy személyt kórházba szállítottak. A kiérkező rendőrök két migránst elvezettek.

Migránsok lövöldöztek Szabadkán, a Lidl üzletlánc Papp Pál utcában lévő áruházának parkolójában. Egy migráns megsérült, őt a helyszínen ellátták, majd kórházba szállították.

18 óra 30 perc környékén a városközponttól néhány száz méterre található zsúfolt bevásárlóközpontban lövöldöztek a migránsok Szabadkán. 4-5 fő vett részt a tűzharcban, egyikük megsebesült. A szemtanuk elmondása szerint 4-5 lövés hangzott el. A sérültet a kórházba szállították. A rendőrök gyorsan a helyszínre érkeztek és összegyűjtötték, majd elvitték az elkövetőket

Szemtanúk elmondása szerint egy sérült migráns összeesett, több személy pedig elmenekült. „Lövöldöztek itt a parkolóban. Ültem az autóban, egyszer csak elkezdődött a lövöldözés, láttam, hogy a férfi rátámaszkodik az autómra, láttam, hogy meglőtték, hívtam a rendőröket, a többiek szétszaladtak.”

A kiérkező mentősök a sérült migránst ellátták, a rendőrök pedig két migránst elvezettek. A terepen több töltényhüvelyt is látni lehetett. Az összesereglett vásárlók értetlenül álltak a helyzet előtt, mint mondják, hihetetlen, hogy már a város központjában is lövöldöznek az illegális bevándorlók, nem csak az erdő mélyén.

migráns
lövöldözés
Lidl

Most

15:40, Frissítve: 16:02

Helyi alapanyagokból helyi termékek

Hagyományos karácsonyi kiállítás, helyi termékek bemutatója, nemzetközi pálinkafesztivál, vajdasági kulináris és élelmiszeripari kiállítás, mesterségek bemutatója és gépkiállítás. Mindez egy rendezvényen belül - elkezdődött a 7. Zentai Gazdanapok.
15:29, Frissítve: 15:36

Molnár Judit érdemelte ki a Kosztolányi-díjat

A magyar ügy érdekképviseletében tett fáradhatatlan munkájáért a felvidéki Molnár Judit, a Ma7 médiacsalád főszerkesztője kapta a Kosztolányi-díjat a III. Kárpát-medencei Magyar Médiatalálkozón Visegrádon.
14:01, Frissítve: 14:07

Erős emberek versenyeztek Magyarkanizsán

Minden erejükre szükségük volt azoknak a résztvevőknek, akik indultak a II. Karácsonyi Kupa elnevezésű felhúzó versenyen. Ez az erőemelés harmadik gyakorlata és kétségtelenül a legnehezebb. A legtöbb résztvevőnek sikerült rekordot döntenie.
13:30, Frissítve: 13:38

Átérezni a Himnusz és a Szózat lelkületét

25. alkalommal szervezte meg az Észak-bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete a Himnusz és Szózat szavalóversenyt. A megmérettetésnek a Szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar adott otthont.
13:22

Egységes fordítások Vajdaságban

Ezzel a címmel tartott fordítástudományi konferenciát a Magyar Nemzeti Tanács Szabadkán. Az előadók személyes tapasztalatokat osztottak meg egymással, valamint a vajdasági fordítástudomány aktuális kérdéseit is megvitatták.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.