Ugrás a tartalomra
Pixabay/Bellahu123

Milyen járványügyi szabályok érvényesek a népszavazáskor?

2022.01.09
08:25
2022.01.09
09:12
Forrás
Beta, nova.rs
Fokozott elővigyázatossággal készülnek és bonyolítják le az alkotmánymódosításról szóló népszavazást január 16-án Szerbiában.

A Köztársasági Választási Bizottság előírta a járványügyi óvintézkedéseket a választóhelyeken.

A szavazás előtt legalább egy nappal fertőtleníteni kell a helyiséget és kiszellőztetni. Minden használati tárgyat, különösen az írószereket kell fertőtleníteni. A szavazófülkéknek másfél méterre kell lenniük egymástól. Mindenkinek, akik a választóhelyen tartózkodik, védőmaszkot kell viselnie. Amennyiben valaki maszk nélkül érkezik, adnak neki egyet. Csak akkor veheti le, ha megkérik, hogy mutassa meg az arcát azonosítás céljából.

Azok is szavazhatnak, akik koronavírusosak vagy hatósági karanténban vannak. A választás lebonyolítói házhoz mennek, az ajtóban, illetve a kapuban adhatja le voksát a covidos személy egy segítő közreműködésével.

Pannon RTV

Mostanáig 32 millió dinárt költöttek a népszavazás előkészületeire. A pénzt a szavazólapok előállítására, az ujjat megjelölő spray-kre, a választási urnákra és a szkennerek hálózatba kötésére fordították. Sürgősségre hivatkozva a Köztársasági Választási Bizottság nem közbeszerzési eljárással, hanem meghívásos alapon választotta ki a partnereket.

népszavazás
járványügyi szabály
járvány
koronavírus
fertőtlenítés
maszk

Most

17:57, Frissítve: 18:04

Elhunyt 14 beteg, 5 255 új eset

5 255 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Szerbiában. 13 ezer tesztet végeztek el. A kór következményében 14-en életüket vesztették.
17:46, Frissítve: 17:54

Harcok Ukrajna déli és keleti részén

Az orosz erők teljes ellenőrzésük alá vonták a Donyeck régióban fekvő Piszki falut – idézte az Interfax hírügynökség az orosz védelmi minisztériumot.

Népszerű