Ugrás a tartalomra

Milyen kihívásokkal kell megküzdeniük a pedagógusoknak a 21. században?

2024.02.24
13:33
2024.02.24
17:07
Forrás
Pannon RTV
A 21.század pedagógiai kihívásairól tartottak előadást Temerinben a Kókai Imre Általános Iskolában. Az eseményt a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete szervezte. A témát a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar munkatársai járták körbe.

A képzésre mintegy 70 pedagógus jelentkezett. Tóth Anita, földrajzot tanít és rendszeresen részt vesz a továbbképzéseken.

„Jobban megismerhetjük azokat a problémákat, amelyekről a szemináriumokon beszélünk, mivel mindenki más honnak érkezik, mások a tapasztalatai. A beszélgetések során jobban kifejtjük a témát.”

A pedagógusok részére a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar munkatársai tartottak előadást. A téma többek között a pedagógiai kultúra váltás, a korszerű értékelés kérdése az iskolákban, de számos érdekes témát jártak körül a 21. század pedagógiai kihívásairól is.

Varga László, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának dékánja: „Én magam a neuropedagógia legújabb kutatási eredményeit szeretném megosztani itt a kedves kollégákkal. Többek között szó lesz az érzelmi intelligenciáról, a társas kapcsolatokról és ami nekem az egyik szívem csücske az a humor és a pedagógia kapcsolata. Nagyon jó szívvel és örömmel vagyunk itt Temerinben.”

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete már 30 éve aktívan szervez képzéseket havi rendszerességgel – emelte ki Lukács Gabriella. A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének elnöke hozzátette: „A kihívásokkal szembe kell néznünk és alkalmazkodnunk kell hozzá. Be kell fogadni ezeket a különböző ránk zúduló újdonságokat, értékrendszereket és ezzel a pedagógusoknak tennie kell valamit. Minden évben a diákok is fejlődnek, teljesen más az igényük, nekünk rugalmasnak kell lennünk, alkalmazkodnunk kell.”

Az érdeklődők létszáma egy tanúbizonyság arra, hogy rendkívüli szükség van a pedagógusok továbbképzésére és a magyar nyelv fejlesztésére - tette hozzá az egyesület elnöke.

Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete
Soproni Egyetem
pedagógus
oktatás

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.