Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Milyenek a testnevelés feltételei az iskolákban?

2021.10.13
21:43
Forrás
Pannon RTV
Kézilabda, röplabda, foci. Sok diák örül ennek, amikor egy-két nehéz tantárgy után a tornaórákon jöhet egy kis sportolás és kikapcsolódás.

De milyen állapotban vannak a vajdasági általános iskolák tornatermei? Van-e elég labda és egyéb felszerelés? Ennek járt utána stábunk. Több oktatási intézménybe ellátogatunk, ebből láthatnak most egy riportot.

Pannon RTV

Egy kis fogócska, majd pedig alapos bemelegítés. Így kezdődött a tornaóra a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola hatodikosainak. Mint ahogyan a legtöbb diák, ők is nagyon örülnek, amikor egy-két nehezebb óra után jöhet egy kis sport.

A hajdújárási iskola tornaterme jól felszerelt. Labdákból és egyéb eszközökből sincs hiány.

A szabadkai Majsai Úti Általános Iskolában ottjártunkkor éppen röplabdáztak a nyolcadikosok. Ennek az iskolának a tornatermében sincs hiány a labdákból és a különféle eszközökből. Az intézményben tornatanárként dolgozó Pópity Klára elmondta, hogy gördülékenyen tudják végezni a munkát. Felújításokra és fejlesztésekre az udvarban lenne szükség.

Pannon RTV

A szabadkai Széchenyi István Általános Iskolában is komoly bemelegítéssel indult a tornaóra. Ezt követően pedig a labdarúgás alapjait gyakorolták a diákok.  Az intézmény tornatermét az elmúlt egy év alatt teljesen felújították.

A szakkörök mellett pedig tenisziskolába is járhatnak az intézmény alsós diákjai. A Szerbiai Teniszszövetség által támogatott edzésekre 62 tanuló jelentkezett.

testedzés
torna
iskola

Most

12:28

Kevés termés, alacsony ár - Bajban az almatermesztők

Már évek óta nem kecsegtető az almatermesztők helyzete Szerbiában, így Észak-Bácskában sem. Sem az időjárás, sem a piaci és felvásárlói körülmények nem kedveztek a termelőknek. Azt mondják, ennyi pénzért nem éri meg külföldre szállítani.
11:07, Frissítve: 11:15

Új helyszínre kerül a palicsi Kalandpark

Az elmúlt év októberében még a strandon kezdték el építeni, immár viszont a Palicsi Állatkertben kapott helyet. Az erről szóló döntést a helyi önkormányzat és a Palics Park Kft. közösen hozta meg.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.