Ugrás a tartalomra
Pixabay

A minisztérium hatáskörébe tartozik a migráns gyerekek beiskoláztatása

2017.09.13
20:48
2017.10.04
12:36
A Tartományi Oktatási Titkárság közleménye szerint a bevándorló szülők gyermekeinek szerbiai iskoláztatása a Köztársasági Oktatási Minisztérium hatáskörébe tartozik.

A Tartományi Oktatási Titkárság támogatja a migráns gyerekek iskoláztatását, ugyanakkor felelős döntést kell hozni a probléma megoldására – áll közleményükben.

A szerb oktatási minisztérium határozata szerint néhány szerbiai iskolában vegyes osztályokba járnak majd a diákok a bevándorlók gyermekeivel. Az elégedetlen szülők hétfőn békés tiltakozást szerveztek és aláírásgyűjtésbe kezdtek Adaševcén és Siden. A szülők elmondása szerint nem a migránsok gyermekeinek iskoláztatását ellenzik, hanem azt, hogy egy iskolapadba üljenek az ő gyermekeikkel.

migráns
gyerek
iskola
titkárság
minisztérium
Adaševci
sid

Kapcsolódó tartalmak

Most

07:52

Ki Ladik Katalin?

Ha hangköltészet és performance, akkor Ladik Katalin. A művésznő köré épített gondolatokat és a konceptuális művészet alapelveit állította színpadra legújabb előadásában a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.