Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Mit egészséges enni? Kiderül a gyermekrajzokból!

2018-10-24
14:08
2018-10-24
17:50
Forrás
Pannon RTV
A magyarkanizsai Egészségház rajzpályázatára érkezett sikeres munkák alkotóit megjutalmazták.

A magyarkanizsai Egészségház rajzpályázatot hirdetett óvodás és iskolás korú gyerekeknek az egészséges táplálkozás témájában. A díjátadóra ma került sor. A pályázatra 120 óvodás és kisiskolás jelentkezett a község minden településéről.

Már a legkisebbek is ismerik a helyes és helytelen táplálkozás alapjait. A 6 éves martonosi Olovics Ádám is örömmel készítette el rajzát erre az alkalomra. „Amit készítettem rajzot, az a gyümölcsökről és a zöldségekről szól, és az egészségtelen étkezésekről.”

Az alsó tagozatos Mészáros Máté első díjas lett, és értékes nyereményben részesült, így nagy örömmel mesélte el, hogy mit is rajzolt. „Egy emberkét, akinek a testét gyümölcsök veszik körül, mert nagyon egészséges, és köré raktam ilyet, hogy a gyerekek is egy kicsit azért lássák benne a viccest részt. Minden ninja, ananász, erős ananász meg szuperhős, szuperhős répát.”

Egészségesnek számítanak a gyümölcsök, a zöldségek, a szénhidrátok, a fehérjék és a zsírok is. A hangsúly a mennyiségen van, hogy ezekből mennyi kerül a tányérra. Erre már óvodás korban megpróbálják felhívni a figyelmet - emelte ki dr. Vörös Szekula Ildikó, gyerekorvos. „Segítségünkre vannak a patrónás nővéreink is, és ilyen kis akciókat szervezünk, kimennek a patrónás nővérek az óvodába, elmesélik, rajzolnak együtt, bemutatják, kis kosárba kiviszik, tanítják a gyerekeket erre, és szerintem szeretik ezeket a foglalkozásokat a gyerekek.”

A szervezők három kategóriában hirdettek eredményt: megajándékozták az óvodásokat, az alsósokat és felsősöket. Gyólay Karolina, igazgató, Egészségház, Magyarkanizsa: „Egy rajzpályázatot hirdettünk meg Egészséges táplálkozás címen. Egy preventív, tehát egy megelőző akcióként viszonyultunk hozzá, motiváltuk egy kicsit a gyereket, hogy elgondolkozzanak róla, hogy mi is az egészséges táplálkozás.”

A rendezvény fő célja az volt, hogy a fiatalabb és idősebb korosztályt is az egészséges életmód felé terelje.

egészséges táplálkozás
rajzpályázat
Magyarkanizsa
egészségház

Most

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.