Ugrás a tartalomra
Konferencia
Pannon RTV/Osztrogonác Andor

A motivációra fókuszált az idei Közoktatási Konferencia

2018-02-24
17:49
2018-02-24
18:13
Forrás
Pannon RTV
Melyek azok a lehetőségek és módszerek, amelyek motiválják a diákokat a tanulásban? Ez volt a fő kérdése a zombori Magyar Polgári Kaszinóban szervezett idei Közoktatási Konferenciának.

Több mint 150 résztvevője volt az idei Közoktatási Konferenciának, amelyre óvodapedagógusok, általános- és középiskolai tanárok érkeztek. A szóba került témák között pedig megtalálható volt maga a motiváció fogalma, vagy a tanulás, mint érték a családon és a közösségen belül. Utóbbival foglalkozott előadásában Kozma-Vízkeleti Dániel, budapesti család-pszichoterapeuta: „Amikor a tanárember beül az iskolapadba és másokat hallgat, akkor sajátos kettős szerepben van. Hiszen egyfelől egyszerű közönségként ott ül és hallgatja mindazt, ami elhangzik, másfelől pedig átszűri magán, hogy: oké-oké, de mit fogok én ebből használni holnapután? Vagy két hét múlva, vagy két év múlva?

konferencia

A Közoktatási Konferencia főszervezője az Észak-Bácskai Magyar Pedagógusok Egyesülete. De Negri Ibolya, az egyesület elnöke a Pannon RTV-nek elmondta, azért választották a diákok motiválásának módszereit és lehetőségeit témaként, mert ez a XXI. századi oktatás egyik alappillére: „Úgy gondolom, hogy a téma megfogta a pedagógusokat, hiszen minden nap az oktatásban ezzel foglalkoznak, és ennek köszönhetően ilyen szép számban megjelentek. Nagyon örülünk, hogy itt vagyunk Nyugat-Bácskában, és nagyon sok pedagógus jött az úgymond kis falvakból, erről a környékről, és mindenki úgy gondolja, hogy tapasztalatokkal tér majd haza a konferenciáról.”

Az idei Közoktatási Konferenciára egész Vajdaság területéről érkeztek oktatók. Az eseményt a magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Zombor
közoktatás
konferencia
motíváció
kaszinó
De Negri Ibolya

Most

15:10

A Zijin Mining átvette a bori rézbányát

A bori rézbánya ma hivatalosan is a kínai Zijin Mining csoport kezébe került 63 százalékos részesedéssel. A tulajdonos elsődleges célja az új bányákba történő beruházás és a bori rézbánya fejlesztése.
14:07, Frissítve: 14:22

Fontos megelőzni a trichinellózis-fertőzést

Javában tart a disznóvágások ideje. Azonban nem árt óvatosnak lenni a házi vágásoknál és még a piacon vásárolt húsokkal is a trichina-fertőzés veszélye miatt. Fontos a hús ellenőrzése.

Népszerű

Pannon friss hír

Csődöt jelentett a Vojvodinaput vállalat

Csődöt hirdetett ki a nagybecskereki bíróság az útépítéssel foglalkozó Vojvodinaput vállalatban. A csődeljárás idén októberben indult - közölte a végzés indoklásában Ljiljana Popov, csődbíró.