Ugrás a tartalomra
TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

Munkáltatói szerződés a frissen végzett egészségügyi szakembereknek

2021.06.24
15:06
2021.06.24
17:14
Forrás
Szerbiai RTV
A szerb államfő kiemelte, 2013 óta napjainkig 25.270 egészségügyi dolgozó kapott munkát.

A legsikeresebb egészségügyi egyetemet vagy középiskolát végzett fiatal szakembereknek adott át munkáltatói szerződést a szerb államfő Belgrádban.

Aleksandar Vučić azt mondta, az állam feladata a fizetések növelése és az orvosok itthon maradásának ösztönzése. Aláhúzta, eddig közel félmilliárd eurót fordítottak az egészségügyre, az infrastrukturális fejlesztésekre és a felszerelésekre, ami a lehető legjobb módon fog megtérülni, mégpedig az emberek egészségének megóvása révén.

TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ bg

A szerb államfő kiemelte, 2013 óta napjainkig 25.270 egészségügyi dolgozó kapott munkát, valamint 10.449 esetben hagytak jóvá szakosítást.

"Az egészségügy minden országban a négy legfontosabb tényező egyikévé válik. Egyrészt az emberek száma, másrészt a gazdaság növekedése és pénzügyi ereje egy országnak. A harmadik dolog a katonai erő, a negyedik pedig az egészségügy. Az elmúlt másfél évben az egészségügy az államnak nevezett szék négy lábának egyikévé vált. A négy legfontosabb láb egyike. Ezt a széket államnak hívják."

Aleksandar Vučić
egészségügy
munkáltatói szerződés
orvos
nővér

Most

11:20

Folyamatos az oltás Szabadkán

Ahogy egész Szerbiában, úgy Szabadkán is folyamatosan zajlik a koronavírus elleni oltások felvétele. Vasárnap előzetes bejelentkezés nélkül a Pfizer, a Sinopharm és a Szputnyik vakcinával folyt az oltakozás a szabadkai új városházán lévő oltóponton.
10:38, Frissítve: 11:12

Már 742 ezren kaptak oltást az akcióhéten Magyarországon

Rendkívül sikeresnek értékelte a magyarországi oltási akcióhetet a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa, aki a koronavírus-járvány további hullámainak megelőzése érdekében újból arra sürgetett mindenkit, hogy vegye fel a vírus elleni oltást.

Népszerű