Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szalai Adrián

Nagyobb forgalom várható a hosszú hétvégén

2021.02.13
16:14
2021.02.13
17:13
Forrás
Pannon RTV
Megnövekedett forgalomra lehet számítani az elkövetkező napokban a hosszú hétvége miatt a szerbiai utakon és a határátkelőkön.
Pannon RTV/Szalai Adrián

Nagyobb forgalomra számítanak az illetékesek a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőn az elkövetkező napokban Magyarország irányába. Nem hivatalos információk szerint mintegy 30 ezer utasra számítanak a határ mindkét oldalán az elkövetkező pár napban.

Zavartalan volt a forgalom szombaton kora délután a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhely kilépő és belépő oldalán is. Annak ellenére, hogy hétfőn és kedden Szerbiában állami ünnep lesz, nem alakult ki torlódás. A megszokott ütemben, egy sávban, időnként kettőben történt a személygépkocsik átléptetése Magyarország felé.

Szegedre igyekezett a szőregi Radoslav Sovrljić kollégájával. Mint mondták, hamarosan haza is utaznak Szerbiába, ugyanis csak egy rövid üzleti megbeszélésre iparkodtak Magyarországra. Abban bíztak, hogy visszafelé sem vár majd rájuk nagyobb sor.

Radoslav Sovrljić, Szőreg
„ Számítottak-e nagyobb torlódásra a határon?
- Hogy az igazat megmondjam, nem tudom, nem, hiszen hétvége van, nem kellene.
- Tudja, hogy hétfő és kedd állami ünnep Szerbiában?
- Tudom, de én azonnal visszautazok. Nincs sok dolgom Szegeden.”

Két hónap után látogathatta meg ismét szülőfaluját az adorjáni Csaba család. Már nagyon vágytak haza.

Csaba János, Szeged:
„ Mivel Szegeden is élek, és akkor itthon voltam látogatóba, vagyis voltunk.
- Számított ma nagyobb torlódásra?
- Itt nem, a mi oldalunkon, odaát meg lesz, láttam, amikor jöttem. Három órával ezelőtt jöttem, és akkor láttam, hogy ott voltak elég szépen.
- Milyen igazolványokra, dokumentumokra van szüksége ahhoz, hogy átléphessen a határon?
- Sima magyar igazolvány, ennyi.
- Mikor jön errefelé ismét?
- Holnap, hát nem lehetett, két hónapig, csókolom. Tudja, hogy mennyire hiányzott már? Itt azért még Adorján.”

Pannon RTV/Szalai Adrián

Az illetékesek kamerán kívül elmondták, jelentősebb forgalomra számítanak a hétvégén és a hét első két napján. Aki útnak indul, az mindenképpen tájékozódjon az aktuális határhelyzetről az erre vonatkozó csoportokban, vagy alkalmazásokon keresztül. Aki pedig valamelyik nyugat-európai országba tart, például Ausztriába, vagy Németországba az mindenképp olvassa el a belépésre vonatkozó járványügyi szabályokat.

Pannon RTV/Szalai Adrián

Megnövekedett forgalomra kell számítani az elkövetkező három napban a hosszú hétvége miatt az ország útjain is - jelenti a Szerbiai Autó-Motoros Szövetség. Hozzáteszik, emellett az erős fagyok miatt jegesek lehetnek az utak, így aki részt vesz a forgalomban, tegye azt fokozott óvatossággal, ugyanis megnő a balesetveszély is. A nagyobb városok mellett a fizetőkapuknál is torlódás alakulhat ki.

forgalom
határ
határákelő
utak
Horgos
Röszke

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:13

A V4-ek támogatják a Nyitott Balkán ötletét

Támogatják a visegrádi országok a nyugat-balkáni államok kezdeményezését, a Nyitott Balkán nevű ötletet, amely a Szerbia, Észak-Macedónia és Albánia közötti határok eltörlését hivatott szolgálni 2023-tól.
19:19, Frissítve: 19:56

Átlagos búzahozam, alacsony felvásárlási ár

Elégedettek az észak-bácskai gazdák az idei búzahozammal, ugyanakkor a felvásárlási árral kapcsolatban vannak fenntartásaik. Az idei évben számos időjárási hatás befolyásolta a búzatermést, valamint a minőséget is - mesélik.

Népszerű