Ugrás a tartalomra

Négy nemzeti kisebbségi jogérvényesítési pályázatot hírdetettek meg

2017-02-07
18:59
A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság a nemzeti kisebbségek tagjai nemzeti és kulturális önazonosságának megőrzése és ápolása, nyelvük és írásuk hivatalos használatának következetes érvényesítése, a multikulturális társadalom értékeinek érvényesülése, valamint a roma nemzeti kisebbség tagjainak az össztársadalmi történésekbe való felzárkózása mellett száll síkra
A Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság a nemzeti kisebbségek tagjai nemzeti és kulturális önazonosságának megőrzése és ápolása, nyelvük és írásuk hivatalos használatának következetes érvényesítése, a multikulturális társadalom értékeinek érvényesülése, valamint a roma nemzeti kisebbség tagjainak az össztársadalmi történésekbe való felzárkózása mellett száll síkra. Ezzel kapcsolatban a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság 2017.02.06-án négy pályázatot hírdetett, összesen 56.038.700,00 dinár odaítélésére. Ezek a következők: 1. Az etnikai közösségek szervezetei számára pénzbeli támogatás odaítélésére hírdetett pályázat összesen 29.950.000,00 dinárra szól, amit a nemzeti közösségek között osztunk el. A pályázata rendes működési költségekre, projektekre, rendezvények szervezésére, felszerelés beszerzésére és egyéb befektetésekre vonatkozik. 2. A nemzetek közötti tolerancia megőrzésével és ápolásával foglalkozó projektek társfinanszírozására hírdetett pályázat összesen 14.688.700,00 dinárra szól. A pályázat valamennyi médiaaktivitásra, nonprofit jellegű kiadványra, szemináriumok és egyéb ismeretterjesztő összejövetelek szervezésére vonatkozik. 3. Összesen 9.500.000,00 dinárt ítélünk oda a nemzeti kisebbségek – nemzeti közösségek nyelve és írása hivatalos használatára való jog érvényesítésének előmozdítására. 4. A Roma felzárkózás évtizede elnevezésű projekt folytatásának társfinanszírozására összesen 1.900.000,00 dinárt ítélünk oda, a roma nemzeti kisebbség – nemzeti közösség tagjai nemzeti és kulturális önazonosságának megőrzése érdekében. A pályázati dokumentáció 2017. február 06-tól átvehető a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság irodahelyiségeiben, de megtalálható a www.puma.vojvodina.gov.rs honlapon is. A pályázati kérelmek benyújtási határideje 2017. március 03. Az eredményeket az említett internetes honlapon tesszük közzé, a pályázatok befejezését követően.
Vajdaság
nemzeti közösségek
pályázatok

Most

23:33, Frissítve: 00:12

Közvita a vajdasági közmédia műsorairól

A vajdasági közmédia műsorairól tartott közvitát csütörtökön este Szabadkán a Vajdasági RTV Műsortanácsa. Pancsova és Temerin után a szabadkai volt a harmadik, a zárórendezvény Újvidéken lesz.
23:23, Frissítve: 00:34

Győzött a Partizan

A Partizan labdarúgói 2:1-es győzelmet arattak a Young Boys csapata felett az Európa Liga B csoportjának ötödik fordulójában. A Partizan bejutott a kieséses szakaszba az Európa Ligában.
22:23, Frissítve: 00:12

„Szeretném, ha lennének barátaim”

Tavaly karácsony óta nincs áram a bajmoki Bošković család házában. Öten élnek együtt egy háztartásban. Három gyermekük van, de hamarosan újabb babával bővül a család.
21:54, Frissítve: 00:33

BATE Boriszov - Crvena Zvezda 0:0

A belgrádi együttes gól nélküli mérkőzést játszott Fehéroroszországban. Ezzel növelte esélyét, hogy tavaszra is a nemzetközi porondon szerepelhessen.

Népszerű

Cvijan család háza

Segítsünk a szabadkai Cvijan családnak

Egy hete nincs áram a szabadkai Cvijan család házában, mert nincs miből fizetni a számlát. Heten élnek együtt egy háztartásban. Zsuzsanna egyedülálló anyukaként neveli két gyermekét.