Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nehogy síkra szálljon, csúszósak az utak!

2021.01.07
20:18
2021.01.07
20:23
Forrás
Szerbiai RTV, RMHZ
Csúszós utakra figyelmeztet a Szerbiai Autó-Motoros Szövetség. Közleményükben azt írják, az elkövetkező napokban a hajnalokon mínusz értékek lesznek, így jégtakaró alakulhat ki egyes helyeken.
Pannon RTV

A hegyekben havazásra is számítani kell. Mindenki, aki részt vesz a közlekedésben, tegye azt fokozott óvatossággal - hívják fel a figyelmet. Szerbiában egyébként, amennyiben az időjárási feltételek megkövetelik, november elsejétől április elsejéig kötelező a téli felszerelés használata.

Pannon RTV

Télies hétvége jön, péntek délutántól többfelé havazással - tájékoztat a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet.

Péntek délelőtt még többfelé az eső eshet, délutánra viszont már hószállingózásnak örülhetünk. Az előrejelzések szerint 2 és 4 fok között alakul a hőmérséklet, így kevés az esélye annak, hogy a lehullott hó meg is marad.

Szombaton visszatér a Nap az égboltra, ekkor csapadékmentes időre számíthatunk. A minimum hőmérséklet 0 fok alá csökken, a maximumok 3 fokig emelkedhetnek.

Vasárnapra beborul az ég, a déli óráktól pedig újra havazhat térségünkben. Az északi-északkeleti szél többfelé feltámadhat. Napközben -1 és +1 fok várható. A havazás a következő hétre is átnyúlhat.

Pannon RTV
időjárás
utak
csúszós
síkos

Most

21:04, Frissítve: 21:13

Gólyakolónia Újvidéken

Újvidék északi bejáratánál, az autópálya mellett található Vajdaság egyik legnagyobb gólyakolóniája. Egy elhagyatott építkezés betonoszlopainak tetején több mint húsz fészekben nevelik az új nemzedékeket.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.