Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Idei Sándor

Nem csökken az oltások iránti érdeklődés Belgrában

2021-02-21
14:18
2021-02-21
17:30
Forrás
Pannon RTV
A tömeges immunizáció kezdete óta több mint negyed millió belgrádi lakos oltatta be magát koronavírus ellen, többségük a Sinopharm gyártotta kínai vakcinával.

A tömeges oltás a hétvégén is fennakadások nélkül zajlott a szerb fővárosban. Oltják a taxisokat, illetve hamarosan a kereskedőket és a vendéglátósokat is.

A hétvégén több ezer belgrádi lakos vette fel a koronavírus elleni vakcinát. A polgárok kijelölt időpontokban érkeztek az oltóhelyekre. A Belgrádi Vásár területén lévő oltóhelyeken kínai és orosz vakcinával is oltottak. Csak az egyik oltóhelyen két nap alatt több, mint 6000 ember kaphatott védőoltást. Sokan a családtagjaikat féltik a vírustól, ezért oltatják be magukat.

Gordana Karabasil, Belgrád: „Higgye el, nagyon szeretném már megölelni és megpuszilgatni az unokáimat és a gyerekeimet.”

Vesna Jokić, Belgrád: „Belegondoltam, ha én megbetegszem, ki fog vigyázni az édesanyámra. Leginkább ez miatt döntöttem az oltás mellett, hogy legyen erőm vigyázni rá. Ha én megbetegszem és kórházba kerülök, nem lesz, aki ezt megtegye.”

Pannon RTV/ Idei Sándor

A védőoltás második dózisának felvétele után két héten belül kialakul a védettség - mondta el Dragana Milošević. A főorvos azonban továbbra is járványügyi intézkedések betartására figyelmeztet: „A védőoltás második dózisának felvétele után sem fejeződik be a folyamat. Tiszteletben kell tartanunk a járványügyi szabályokat, a maszkok hordását, a távolságtartást. Továbbra sem lehet tömegesebb összejöveteleket rendezni. Tehát továbbra is be kell tartani minden érvényben lévő előírást. A szervezet elkezdi termelni az antitesteket és mi védettek vagyunk, de ez nem jelenti azt, hogy nem vagyunk hordozói a koronavírusnak.”

Belgrádban mostanra már több mint 250 000 embert oltottak be. A napokban megkezdték a szerb fővárosban dolgozó taxisok szervezett oltását is. A következő héten pedig a kereskedők is felvehetik majd a koronavírus elleni vakcinát.

Sinopharm
Belgrád
oltás

Most

14:26, Frissítve: 15:17

Gyengül a Golf-áramlat

Ezer éve nem volt olyan gyenge az Atlanti-óceán körforgási rendszere mint most – ezt állítja egy tanulmány.

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.