Ugrás a tartalomra
Pixabay/mohamed_hassan

Nem a köhögés a koronavírus fertőzöttség leggyakoribb tünete

2020-11-30
09:07
Forrás
hvg.hu
Ez derült ki a brit statisztikai hivatal adataiból. A felmérés szerint a szaglás és az ízlelés képességének elvesztése sorolható a leggyakoribb tünetek közé.

Az augusztus 15-től kezdődő és október 26-ig tartó időszakban minden korcsoportban nőtt azoknak az aránya, akik az ízlelés vagy a szaglás elvesztése miatt tesztet kértek, és az pozitív lett. A 35 évnél fiatalabbak hatvan százaléka, a 35 évnél idősebbek 20-40 százaléka tapasztalta ezeket a tüneteket. A statisztikai hivatal szerint a brit adatok alapján kijelenthető, hogy a szaglás és ízlelés elvesztése sokkal gyakoribb tünetnek számít a fertőzötteknél, mint a köhögés vagy a láz. 

koronavírus
köhögés
szaglás
ízlelés
tünet

Most

10:14

Távozik a Szegedi Szabadtéri Játékok vezetése

Felmentését kérte Herczeg Tamás, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója, s hozzá hasonlóan távozik a fesztivál éléről Harangozó Gyula művészeti igazgató is - tájékoztatta a kulturális szakember kedden az MTI-t.
08:46, Frissítve: 12:19

Szerbiában megkezdődött a tömeges oltás

Minél gyorsabban le kell zajlania a koronavírus elleni vakcinnációnak Szerbiában, a Nyugat-Balkánnak szánt vakcinaszállítmányokról egyeztetnek csütörtökön az EU vezetői, csütörtökre készül el az újabb oltópont Szabadkán.

Népszerű

Fagy és havazás

Kemény fagyok jönnek Szerbiában az elkövetkező napokban, havazással tarkítva - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet oldalán. Az előrejelzések szerint szombattól folyamatosan hűlnek a reggelek, egyre zordabbra fordul az időjárás.