Ugrás a tartalomra
Migránsok
Illusztráció: Pannon RTV

Nem rendeződik az európai migrációs helyzet

2019-10-09
19:47
Forrás
MTI
Nem hozott áttörést az uniós belügyminiszterek ülése.

Áttekintették a máltai megállapodást és az európai migrációs helyzetet, de érdemi előrelépés nem történt - tudósított az ülés részleteiről a magyar közmédia. Számos tagország jelezte, hogy kész csatlakozni a megállapodáshoz. Dimitrisz Avramopulusz migrációs biztos úgy fogalmazott, hogy ez előrelépést jelenthet egy fenntartható és megbízható migrációs politika irányába.

A magyar kormány álláspontja szerint elfogadható a kiszállítási kvóta, de kötelező betelepítési kvóta nem. Az Európai Bizottság még 2016-ban letett egy javaslatot az az egységes európai migrációs csomag kidolgozására és a jelenlegi finn elnökség szándéka, hogy előremozdítsák az ügyet. Ez azonban az új Európai Bizottság két-három héten belüli megalakulása miatt késhet. Pintér Sándor magyar belügyminiszter szerint a migrációs válság nem oldódik meg a bevándorlók szétosztásával, a valódi problémát abban látja, hogy Európa, Magyarországhoz hasonlóan meg tudja-e védeni határait.

migráns
Európai Unió
ülés
belügyminiszterek

Most

Népszerű

Fegyveres bankrablás Szabadkán

Fegyveres bankrablás történt ma reggel Szabadkán. Senki sem sérült meg. Az álarcos elkövető a Dimitrije Tucović, közismertebb nevén a Borovo utcájában lévő Postatakarékot rabolta ki.