Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kovács Róbert

Népszerűek-e az önkéntes nyugdíjalapok?

2019-03-20
10:23
2019-03-20
10:39
Forrás
Beta, Magyar Szó
Szerbiában tavaly az év végéig a foglalkoztatottak 9 százaléka fizetett be rendszeresen valamely magánnyugdíjpénztárba, hogy idős korára legyen nyugellátása – közölte a Szerbiai Nemzeti Bank.

Az önkéntes nyugdíjalapokról szóló jelentésében feltüntetett adatok szerint a múlt év végén mintegy 41.000 személy volt kettő vagy ennél több önkéntes alap tagja. A számlán felhalmozott eszközök átlaga 235.800 dinár volt. Az önkéntes nyugdíjalapok vagyona tavaly év végén összesen 40,2 milliárd dinárt tett ki.

Szerbiában 7 önkéntes nyugdíjalap létezik, ezek vagyonát 4 társaság kezeli. A pénz legnagyobb részét, 83,1 százalékát állami kötvényekbe fektetik. Az országban az első magánnyugdíjpénztárak 2006-ban kezdtek működni.

nyugdíjalap
Szerbia

Most

22:23, Frissítve: 22:40

Ötven fokosra izzik Ausztrália

Nyugat-Ausztráliában már napok óta negyven Celsius-fokos hőmérséklet uralkodik, miközben a térség legnépesebb települése és fővárosa, Perth környékén tovább terjednek a bozóttüzek.
16:23

Hollandia nyerte a női kézilabda vb-t

Hollandia győzelmével zárult a Japánban zajló női kézilabda-világbajnokság, miután Danick Snelderék a rendkívül izgalmas fináléban 30–29-re legyőzték Spanyolországot.
16:14, Frissítve: 16:19

Kalandos kirándulás és ajándékok

Nem mindennapi utazásban volt ma részük az érdeklődőknek a Télapóval, ugyanis a Szerbiai Vasutak egy újévi hangulatba öltöztetett szerelvényt indított a Szabadka-Palics útvonalon, oda-vissza.

Népszerű

Megállapodott a kormány és a Szerbiai Posta

Aláírták a megállapodást a posta munkásainak képviselői, a cég vezetősége és a kormány illetékesei, amellyel megvalósulnak a foglalkoztatottak fizetésemelés iránti igényei.