Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nyelvtanulással telik az óvodások szünideje Adán

2018-07-12
14:11
2018-07-12
16:39
Forrás
Pannon RTV
Nyelvi foglalkozásokkal teszik érdekesebbé a gyermekek számára a nyári szünetet az adai Szarvas Gábor Könyvtár munkatársai.

A foglalkozások célja, a kreatív nyelvtanulás mellet az, hogy a gyerekek megismerkedjenek a könyvtárral és betagosodjanak.

A gyerekek egy órán keresztül ismerkedhettek a szerb nyelv alapjaival.

Molnár Anna, résztvevő: „Ma tanultuk a zöldségeket, meg a színeket és a gyümölcsöket is.”

A megtanultakat kreatív feladatokon keresztül gyakorolhatták.

Gordos Péter, résztvevő: „A labdás játék tetszett a legjobban, mert a labdákat különböző színű dobozokba kellett beledobálni. Ha sárgarépát dobtunk, akkor egy narancssárga labdát kellett felvenni, és beledobni a narancssárga színű dobozba"

A foglalkozáson összesen 15, többnyire óvodás korosztályú gyermek vett részt.

Nagy Valentina, szerbtanár: „Nagyon nehéz összeállítani az óvodás korosztálynak ezeket a foglalkozásokat, mert nagyon nehéz lekötni a figyelmüket. Ezért nagyon sokat szoktam készülni egy-egy órára, hogy az érdekes és kreatív is legyen."

A nyelvi foglalkozásokat már több éve minden nyáron megtartják.

Horváth Csilla, könyvtáros, Szarvas Gábor Könyvtár, Ada: „Az egyik célunk, hogy a gyerekek nyelveket tanuljanak, szórakozzanak, hasznosan töltsék el a szünidőt. Természetesen nagyon hasznos a részünkre is, mert azokat a gyerekek, akiket úgymond becsábítunk, előbb-utóbb könyvtár tagok lesznek és olvasóink."

A könyvtár egész nyáron várja a gyerekeket nyelvi foglalkozásaikra. Hétfőnként angol nyelvű, szerdánként szerb ajkúaknak magyar nyelvű, míg csütörtökönként a magyar ajkú gyerekeknek tartanak szerb nyelvű foglalkozásokat.

Ada
Szarvas Gábor Könyvtár

Most

Népszerű

Látványkonyhával várja vendégeit a Varga Csárda

Ünnepséggel, állófogadással nyitotta meg kapuit az új Varga Csárda Magyarkanizsán. Az egykori Halászcsárda helyén kialakított új étterem látványkonyhával és széles halétel különlegességekkel szolgál.

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Vasárnap kora este sűrű füst gomolygott az Arsenije Čarnojević és a Szép Ferenc utca kereszteződésénél. A közlekedés teljesen megbénult, mert a látási viszonyok minimálisra csökkentek.

Állami ünnep van

A ma és holnap állami ünnep van Szerbiában, ezért a hétfő is munkaszüneti nap.