Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nyelvtanulással telik az óvodások szünideje Adán

2018.07.12
14:11
2018.07.12
16:39
Forrás
Pannon RTV
Nyelvi foglalkozásokkal teszik érdekesebbé a gyermekek számára a nyári szünetet az adai Szarvas Gábor Könyvtár munkatársai.

A foglalkozások célja, a kreatív nyelvtanulás mellet az, hogy a gyerekek megismerkedjenek a könyvtárral és betagosodjanak.

A gyerekek egy órán keresztül ismerkedhettek a szerb nyelv alapjaival.

Molnár Anna, résztvevő: „Ma tanultuk a zöldségeket, meg a színeket és a gyümölcsöket is.”

A megtanultakat kreatív feladatokon keresztül gyakorolhatták.

Gordos Péter, résztvevő: „A labdás játék tetszett a legjobban, mert a labdákat különböző színű dobozokba kellett beledobálni. Ha sárgarépát dobtunk, akkor egy narancssárga labdát kellett felvenni, és beledobni a narancssárga színű dobozba"

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A foglalkozáson összesen 15, többnyire óvodás korosztályú gyermek vett részt.

Nagy Valentina, szerbtanár: „Nagyon nehéz összeállítani az óvodás korosztálynak ezeket a foglalkozásokat, mert nagyon nehéz lekötni a figyelmüket. Ezért nagyon sokat szoktam készülni egy-egy órára, hogy az érdekes és kreatív is legyen."

A nyelvi foglalkozásokat már több éve minden nyáron megtartják.

Horváth Csilla, könyvtáros, Szarvas Gábor Könyvtár, Ada: „Az egyik célunk, hogy a gyerekek nyelveket tanuljanak, szórakozzanak, hasznosan töltsék el a szünidőt. Természetesen nagyon hasznos a részünkre is, mert azokat a gyerekek, akiket úgymond becsábítunk, előbb-utóbb könyvtár tagok lesznek és olvasóink."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A könyvtár egész nyáron várja a gyerekeket nyelvi foglalkozásaikra. Hétfőnként angol nyelvű, szerdánként szerb ajkúaknak magyar nyelvű, míg csütörtökönként a magyar ajkú gyerekeknek tartanak szerb nyelvű foglalkozásokat.

Ada
Szarvas Gábor Könyvtár

Most

12:05

Karneváli hangulat Torontálvásárhelyen

Szebbnél szebb jelmezek, finomabbnál finomabb ételek és rengeteg mosoly volt a torontálvásárhelyi karneválon és pörköltfőző versenyen, amelyre külföldről is érkeztek vendégek. A karneválon több mint 200 gyerek öltözött jelmezbe.
11:33, Frissítve: 12:23

Zelenszkij: Súlyos a helyzet Donbaszban

Mariupol orosz fennhatóság alá került, az orosz csapatok arra készülnek, hogy Liman irányába nyomulnak tovább – jelenti az ukrán média. Andrzej Duda, lengyel államfő megérkezett Kijevbe.
10:39, Frissítve: 11:58

Testvértelepülési együttműködés

A magyarországi Őrtilos és Torontálvásárhely vezetősége testvértelepülési szerződést írt alá. A felek azt remélik, hogy az eddig is baráti kapcsolat a jövőben is gyümölcsöző lesz.

Népszerű