Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nyelvtanulással telik az óvodások szünideje Adán

2018.07.12
14:11
2018.07.12
16:39
Forrás
Pannon RTV
Nyelvi foglalkozásokkal teszik érdekesebbé a gyermekek számára a nyári szünetet az adai Szarvas Gábor Könyvtár munkatársai.

A foglalkozások célja, a kreatív nyelvtanulás mellet az, hogy a gyerekek megismerkedjenek a könyvtárral és betagosodjanak.

A gyerekek egy órán keresztül ismerkedhettek a szerb nyelv alapjaival.

Molnár Anna, résztvevő: „Ma tanultuk a zöldségeket, meg a színeket és a gyümölcsöket is.”

A megtanultakat kreatív feladatokon keresztül gyakorolhatták.

Gordos Péter, résztvevő: „A labdás játék tetszett a legjobban, mert a labdákat különböző színű dobozokba kellett beledobálni. Ha sárgarépát dobtunk, akkor egy narancssárga labdát kellett felvenni, és beledobni a narancssárga színű dobozba"

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A foglalkozáson összesen 15, többnyire óvodás korosztályú gyermek vett részt.

Nagy Valentina, szerbtanár: „Nagyon nehéz összeállítani az óvodás korosztálynak ezeket a foglalkozásokat, mert nagyon nehéz lekötni a figyelmüket. Ezért nagyon sokat szoktam készülni egy-egy órára, hogy az érdekes és kreatív is legyen."

A nyelvi foglalkozásokat már több éve minden nyáron megtartják.

Horváth Csilla, könyvtáros, Szarvas Gábor Könyvtár, Ada: „Az egyik célunk, hogy a gyerekek nyelveket tanuljanak, szórakozzanak, hasznosan töltsék el a szünidőt. Természetesen nagyon hasznos a részünkre is, mert azokat a gyerekek, akiket úgymond becsábítunk, előbb-utóbb könyvtár tagok lesznek és olvasóink."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A könyvtár egész nyáron várja a gyerekeket nyelvi foglalkozásaikra. Hétfőnként angol nyelvű, szerdánként szerb ajkúaknak magyar nyelvű, míg csütörtökönként a magyar ajkú gyerekeknek tartanak szerb nyelvű foglalkozásokat.

Ada
Szarvas Gábor Könyvtár

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.