Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Nyelvtanulással telik az óvodások szünideje Adán

2018-07-12
14:11
2018-07-12
16:39
Forrás
Pannon RTV
Nyelvi foglalkozásokkal teszik érdekesebbé a gyermekek számára a nyári szünetet az adai Szarvas Gábor Könyvtár munkatársai.

A foglalkozások célja, a kreatív nyelvtanulás mellet az, hogy a gyerekek megismerkedjenek a könyvtárral és betagosodjanak.

A gyerekek egy órán keresztül ismerkedhettek a szerb nyelv alapjaival.

Molnár Anna, résztvevő: „Ma tanultuk a zöldségeket, meg a színeket és a gyümölcsöket is.”

A megtanultakat kreatív feladatokon keresztül gyakorolhatták.

Gordos Péter, résztvevő: „A labdás játék tetszett a legjobban, mert a labdákat különböző színű dobozokba kellett beledobálni. Ha sárgarépát dobtunk, akkor egy narancssárga labdát kellett felvenni, és beledobni a narancssárga színű dobozba"

A foglalkozáson összesen 15, többnyire óvodás korosztályú gyermek vett részt.

Nagy Valentina, szerbtanár: „Nagyon nehéz összeállítani az óvodás korosztálynak ezeket a foglalkozásokat, mert nagyon nehéz lekötni a figyelmüket. Ezért nagyon sokat szoktam készülni egy-egy órára, hogy az érdekes és kreatív is legyen."

A nyelvi foglalkozásokat már több éve minden nyáron megtartják.

Horváth Csilla, könyvtáros, Szarvas Gábor Könyvtár, Ada: „Az egyik célunk, hogy a gyerekek nyelveket tanuljanak, szórakozzanak, hasznosan töltsék el a szünidőt. Természetesen nagyon hasznos a részünkre is, mert azokat a gyerekek, akiket úgymond becsábítunk, előbb-utóbb könyvtár tagok lesznek és olvasóink."

A könyvtár egész nyáron várja a gyerekeket nyelvi foglalkozásaikra. Hétfőnként angol nyelvű, szerdánként szerb ajkúaknak magyar nyelvű, míg csütörtökönként a magyar ajkú gyerekeknek tartanak szerb nyelvű foglalkozásokat.

Ada
Szarvas Gábor Könyvtár

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV munkatársa

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Bödő Sándor, a Pannon RTV magyarkanizsai tudósítója, Aranytoll-díjas újságíró, kedves kollégánk. Tegnap töltötte be 65. életévét és vonult nyugdíjba.
Szabadkai Zsinagóga beltere

Teljes pompában a szabadkai Zsinagóga beltere

Határidőn belül, 2017. december 31-én befejezték a szabadkai Zsinagóga felújításának belső munkálatait. A három kupola helyreállítása is a megfelelő ütemben halad - mondják az illetékesek.
Budai Dániel

Meghalt a 15 éves Budai Dániel

A szabadkai fiú az egyik belgrádi gyermekkórházban töltötte utolsó perceit. Budai Dánielnek szív- és tüdőátültetésre lett volna szüksége, amiről korábban a Pannon RTV is beszámolt.