Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Nyilas Mihály: A kényszerszünet pótlása nem mehet a tavaszi szünet rovására

2019.03.26
16:15
2019.03.27
15:24
Forrás
Pannon RTV
Ahogyan egész Vajdaság területén, így a szabadkai tanintézményekben sem változik az előre meghatározott idei iskolai naptár, ami a Tartományi Oktatási Titkárság hatáskörébe tartozik.

Az influenzajárvány miatt elrendelt egyhetes kényszerszünet pótlása így nem mehet a tavaszi szünet rovására, de kerülendő a szombatok beáldozása is - mondta el a Pannon RTV kérdésére Nyilas Mihály. A tartományi oktatási titkár szerint másként kell megoldani a tananyag pótlását, mégpedig egész Vajdaságban, egységesen.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „A tananyag pótlása nemcsak teljesen új munkanapok meghatározásával történhet, hanem a többi napokon, munkanapokon pótórákkal, plusz órákkal, vagy az órák hosszának akár a csökkentésével is. Tehát erre vannak módok és minden iskola élhet ezekkel a lehetőségekkel, és úgy gondolom, itt Szabadkán élni is fog.”

kényszerszünet
iskola
Nyilas Mihály

Most

15:55, Frissítve: 17:36

Interaktív előadás János vitézről

Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.
15:35, Frissítve: 17:41

Vasárnap GastroFest Óbecsén!

Vasárnap immár hatodik alkalommal szervezik meg Óbecsén a GastroFest gasztronómiai rendezvényt, amelyre 10 és 22 óra között várják a látogatókat az Erdőtelepítők Parkjában.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.