Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Nyilas Mihály: A kényszerszünet pótlása nem mehet a tavaszi szünet rovására

2019-03-26
16:15
2019-03-27
15:24
Forrás
Pannon RTV
Ahogyan egész Vajdaság területén, így a szabadkai tanintézményekben sem változik az előre meghatározott idei iskolai naptár, ami a Tartományi Oktatási Titkárság hatáskörébe tartozik.

Az influenzajárvány miatt elrendelt egyhetes kényszerszünet pótlása így nem mehet a tavaszi szünet rovására, de kerülendő a szombatok beáldozása is - mondta el a Pannon RTV kérdésére Nyilas Mihály. A tartományi oktatási titkár szerint másként kell megoldani a tananyag pótlását, mégpedig egész Vajdaságban, egységesen.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „A tananyag pótlása nemcsak teljesen új munkanapok meghatározásával történhet, hanem a többi napokon, munkanapokon pótórákkal, plusz órákkal, vagy az órák hosszának akár a csökkentésével is. Tehát erre vannak módok és minden iskola élhet ezekkel a lehetőségekkel, és úgy gondolom, itt Szabadkán élni is fog.”

kényszerszünet
iskola
Nyilas Mihály

Most

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.