Ugrás a tartalomra

Nyilas Mihály: A kényszerszünet pótlása nem mehet a tavaszi szünet rovására

2019.03.26
16:15
2019.03.27
15:24
Forrás
Pannon RTV
Ahogyan egész Vajdaság területén, így a szabadkai tanintézményekben sem változik az előre meghatározott idei iskolai naptár, ami a Tartományi Oktatási Titkárság hatáskörébe tartozik.

Az influenzajárvány miatt elrendelt egyhetes kényszerszünet pótlása így nem mehet a tavaszi szünet rovására, de kerülendő a szombatok beáldozása is - mondta el a Pannon RTV kérdésére Nyilas Mihály. A tartományi oktatási titkár szerint másként kell megoldani a tananyag pótlását, mégpedig egész Vajdaságban, egységesen.

Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár: „A tananyag pótlása nemcsak teljesen új munkanapok meghatározásával történhet, hanem a többi napokon, munkanapokon pótórákkal, plusz órákkal, vagy az órák hosszának akár a csökkentésével is. Tehát erre vannak módok és minden iskola élhet ezekkel a lehetőségekkel, és úgy gondolom, itt Szabadkán élni is fog.”

kényszerszünet
iskola
Nyilas Mihály

Most

07:55, Frissítve: 08:08

Magyar fűszeres jazz Belgrádban

Adventi koncertet szervezett Belgrádban Magyarország Nagykövetsége és a Collegium Hungaricum kulturális központ. Az érdeklődők a budapesti Kodály Spicy Jazz zenekar fellépését tekinthették meg a szerb fővárosban működő Bitef színházban.
07:19, Frissítve: 07:25

Ködös, borult, esős idő

Felhős, hideg, esős idő várható ma a délelőtti órákban, a csapadék viszont délutánra megszűnhet. Az alacsonyan fekvő tájakon havas esőre is számíthatunk, a hegyvidékeken pedig havazásra.
22:25

Mága Zoltán koncertezett Topolyán

A hegedűművész Pásztor Istvánnak, a Vajdasági Magyar Szövetség elhunyt elnökének emléke előtt tisztelgett az eseménnyel a Sarlós Boldogasszony-plébániatemplomban.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.