Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Nyílt napokat tart a KODDE

2020.09.01
10:33
2020.09.01
17:13
Forrás
Pannon RTV
Vajdaság több településén tart nyílt napokat a Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület. A tájékoztató jellegű találkozókon a KODDE aktuális évi ösztöndíj pályázatának részleteit ismertették.
Pannon RTV/Juhász Géza

Hétfőn a szenttamási érdeklődők is válaszokat kaphattak arra, mire kell odafigyelniük a pályázati kérelem benyújtása során.

Pannon RTV/Juhász Géza

A Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület ösztöndíjpályázata által a középiskolások és az egyetemisták kaphatnak egyszeri támogatást. A szenttamási Mikustyák Éva középiskolás fia már több alkalommal is sikeresen pályázott: „Az én fiam utazó diák volt, a buszjegy ára Újvidék és Szenttamás között, a városi buszjáratra a hónapos jegy, ebben segített. Egy hónap le lett tisztázva ebből és még uzsonnára is jutott.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A támogatásra azok a magyar nyelven tanuló középiskolások pályázhatnak, akiknek tanulmányi eredménye eléri a 3 és feles átlagot, illetve azok az egyetemisták, akik más forrásokból nem részesülnek ösztöndíjban.

Pannon RTV/Juhász Géza

A járványhelyzet miatt idén az egyesület képviselői úgy döntöttek, személyes találkozókat szerveznek az érdeklődőkkel, amelyeken minden útmutatót megadnak a pályázáshoz.

Krmpotity Bacsó Gabriella, a KODDE elnöke: „A pályázat szeptember 18-án zárul, de abban az esetben, amennyiben erre szükség mutatkozik, meg fogjuk hosszabbítani szeptember 30-ig ez a helyzet miatt. A pályázatokat vagy személyesen, vagy a tájékoztató napokon lehet átadni. Személyesen Szabadkán a Makszim Gorkij utca 26. alatt, postai úton pedig el lehet küldeni levélben is.”

Pannon RTV/Juhász Géza

A támogatások felét magyarországi forrásokból, a másik felét pedig külföldi ösztöndíjakból, illetve egyéni támogatóktól befizetett összegből tudják fedezni. Az egyesület a következő napokban Magyarkanizsán, Kishegyesen és Óbecsén tart tájékoztató jellegű találkozókat.

KODDE
Kosztolányi Dezső Diáksegélyező Egyesület
Szenttamás
ösztöndíj
Krmpotity Bacsó Gabriella

Kapcsolódó tartalmak

Most

Népszerű

Leszámolás történhetett Horgoson

Lövöldözés volt csütörtökön Horgoson. Valószínűleg leszámolás történt két migránscsoport között, néhányan meg is sérültek.