Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nyílt napot tartottak a szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumban

2022.05.18
19:20
2022.05.18
21:13
Forrás
Pannon RTV
A leendő diákok és szüleik megismerkedhettek az intézmény nyújtotta lehetőségekkel, de ízelítőt kaptak az ősszel induló szakok gyakorlataiból is.

Szeptembertől két magyar nyelvű tagozat nyílik természet- és társadalomtudomány szakon. Mindkét helyre 30-30 diák jelentkezését várják.

Pannon RTV

Nagy volt a nyüzsgés az egyébként is mozgalmas hétköznapokat élő Svetozar Marković Gimnázium épületében. Mint minden évben, most is nagy érdeklődés övezte a nyílt napot, ahol a nyolcadikos diákok betekintést nyerhettek az intézmény munkájába és a tanárokkal is megismerkedhettek.

Dudás Árpád, nyolcadikos tanuló, Széchenyi István Általános Iskola, Szabadka: „Sok jót hallottam, mert a testvérem ide jár, és azóta, hogy ide jár sokkal jobban érzi magát, mint az általános iskolában, mert jó a társaság, meg ilyenek.”

Pannon RTV

Az iskola diákjai idegenvezetőként vezették körbe az érdeklődőket, de arról is beszámoltak nekik, hogy miért ajánlják a pályaválasztás előtt állók figyelmébe ezt az oktatási intézményt. 

Kőszegi Tamara, negyedikes tanuló, Svetozar Marković Gimnázium, Szabadka: „Elsősorban azoknak ajánlom, akik hozzám hasonlóan nem tudják, hogy merre szeretnének továbbtanulni. Ha a természettudományok érdeklik, akkor itt nagyon jó alapot tudnak kapni. Ha pedig a társadalomtudományok, akkor a társadalmi szakot tudom ajánlani.”

Pannon RTV

A következő tanévben, tehát szeptembertől két magyar nyelvű tagozat nyílik természet- és társadalomtudomány szakon. Szűcs Emese szeptembertől osztályfőnök lesz, nagy izgalommal készül erre az időszakra.

Szűcs Emese, matematikatanár, Svetozar Marković Gimnázium, Szabadka: „Ezek a gyerekek, akik érkeznek hozzánk, mindig nagy lelkesedéssel, ambícióval érkeznek. Ez mindig egy újdonság, egy öröm. Nagyon sok lehetőség van, sok programmal, lehetőséggel várjuk őket. Ahogy készültünk erre a nyílt napra, minden lehetőséget megragadunk, hogy a nyolcadikos számára megmutassuk, hogy mennyire sok mindennel foglalkozunk, mennyire kreatívak az itteni fiatalok és a programok, amikkel foglalkozunk nagyon sokszínű területen mozognak.”

Pannon RTV

Az iskola generációk óta jó alapot ad ahhoz, hogy valaki tehetséges és sikeres felnőtté váljon. Akik tehát szeretik a nyelveket, a sportot, az informatikát, vagy a társadalmi tantárgyak vonzzák jobban, de még nem tudják, hogy milyen szakmát szeretnének kitanulni, válasszák a szabadkai Svetozar Marković Gimnáziumot!

Szabadka
Svetozar Marković Gimnázium
szabadkai Svetozar Marković Gimnázium

Most

11:50

Csaknem 40 fokkal köszönt be a július

36-37 Celsius fokos meleggel köszöntött be a július. Jó hír viszont, hogy már csak pár napig kell kibírni a kánikulát, a jövő hét elején enyhe lehűlés érkezik térségünkbe. Nem szakad meg azonban a strandolós idő.
10:48, Frissítve: 10:55

Könnyítik a vasúti teherforgalmat

Elfogadta a szerb parlament Külügyi Bizottsága a szerb és a magyar kormány közötti közúti, vasúti és vízi forgalom határellenőrzéséről szóló megállapodás módosításait - írja közösségi oldalán Kovács Elvira.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.