Ugrás a tartalomra

Nyolc szerb turistát már kiengedtek a kórházból

2023.09.11
12:14
2023.09.11
15:09
Forrás
Szerbiai RTV
Nyolc embert, akik a niši buszban ültek a vasárnapi buszbalesetkor, kiengedtek a kórházból, további 15 személyt pedig továbbra is ellenőrzés alatt tartanak a kórházban - nyilatkozta a Szerbiai RTV-nek Aleksandar Seničić.

A Turisztikai Irodák Nemzeti Szövetségének igazgatója elmondta, sérüléseik nem életveszélyesek, és mindenkit, aki ma úgy dönt, hogy visszatér, a nap folyamán visszaküldik Szerbiába. Mint arról tegnap beszámoltunk, szerb turistabusz szenvedett balesetet Görögországban, az Evzoni határátkelő közelében. A szerencsétlenségben négyen meghaltak, ők azonban nem a buszon, hanem az ütközésben szintén érintett személygépkocsiban ültek. Mindannyian görög állampolgárok voltak. A niši buszban 78-an ültek, míg a személyautóban 4-en. 40 személy megsérült.

Aleksandar Seničić, igazgató, Turisztikai Irodák Nemzeti Szövetsége: „Két autóbuszt azonnal elküldtünk Görögországba. Egy autóbusz, elindult, hogy visszahozzon egy csoport turistát. Egy másik busz várja azokat a turistákat, akiket Stavrosba vittek. Ott megbeszélik azt, hogy haza szeretnének-e jönni vagy sem. A turisták egy része biztosan maradni akar, egy részük visszatér. Nem lesz semmi probléma. Ezért mindenkit, aki úgy dönt, hogy visszatér, ma napközben vagy esetleg az esti órákban visszajut Szerbiába. De ebben a kérdésben a turisták az ügynökséggel egyeztetnek.”

buszbaleset
Görögország
szerb turisták

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.