Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

A nyolcadik három hetes intenzív Pető-kurzus zajlik Zentán

2018-09-25
11:19
2018-09-25
15:58
Forrás
Pannon RTV
A Semmelweis Egyetem Pető András Karának konduktorai az eddigi alkalmakhoz hasonlóan most is a központi idegrendszeri károsodást szenvedett betegekkel foglalkoznak.

Csincsik Lajost tíz éve érte szélütés. A Pető-kurzuson második alkalommal vesz részt, és elmondása szerint a gyakorlatok nem csak a mozgáskoordináció javításában segítenek neki: „Azt mondom, hogy pszichikailag segített. Reményt ad arra, hogy legalább visszafelé nem fordul az állapotom. Azt nem mondom, hogy maradéktalanul elmúlik a láb-problémám, de abban viszont reménykedem, hogy visszafelé nem fordul.

Bár a páciensek többsége nem először vesz részt az intenzív kurzuson, Tóth Mátyáshoz hasonlóan vannak olyanok is, akik első alkalommal jelentek meg a foglalkozáson. Tóth Mátyás, résztvevő, Zenta : „Eddig is tornáztam, csak lehet, hogy nem szakszerűen. Voltam a kórházban, de ahhoz képest ez egész más. Voltam egy pár hetes rehabilitáción az agyvérzésem után a Zentai Közkórházban, de az nem volt ennyire hatásos, nem volt ennyire részletes.”

A kurzuson fiatal felnőttek, középkorúak és időskorúak is részt vesznek, nyilatkozta Perpauer Attila, az MNT Oktatási Bizottságának elnöke: „Perpauer Attila, elnök, Oktatási Bizottság, MNT: „A kurzusra Vajdaság egész területéről érkeznek. Bezdánból, Szabadkáról, Csantavérről és Temerinből is jönnek. Harminc fő vesz részt a kurzuson. Ez a maximális létszám.”

Perpauer Attila hozzátette, novemberben várhatóan lesz még egy Pető-kurzus Zentán.

Zenta
Pető-kurzus
Perpauer Attila

Kapcsolódó tartalmak

Most

18:40, Frissítve: 18:59

Itt a felfrissülés

Ma délután fél 6 körül viharos széllökésekkel tört be térségünkbe a hidegfront, Magyarország irányából. Fél órával korábban még fürdőzőkkel és sétálókkal volt tele a palicsi móló.

Népszerű

Cápát láttak Makarskán

Cápát láttak a közkedvelt horvátországi üdülőhelyen, Makarskán. Egy videó is előkerült, amin az látható, hogy egy cápa úszik a vízben nem túl messze a parttól.

Ismét összefogtak az oromi és csantavéri termelők

Újraszántották a két falut összekötő több mint 5 kilométeres földesutat. A forgalmas útszakasz nagyon rossz állapotban volt, ezért döntöttek úgy a gazdák, hogy saját maguk oldják meg a problémát.