Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nyolcadikosok ismerkedtek az Óbecsei Gimnázium lehetőségeivel

2019-04-02
13:31
2019-04-02
16:30
Forrás
Pannon RTV
Nyílt napot tartott ma nyolcadikos diákoknak az Óbecsei Gimnázium. Az ország legjobbjai között számon tartott tanintézményben ősztől magyar nyelven 30 diák számára lesz hely az általános tagozaton.

A környező településekről is érkeztek ma diákok az Óbecsei Gimnáziumba. A tanintézmény nyílt napot tartott az iskolaválasztás előtt álló nyolcadikosoknak. Horváth Anna, Sever Đurkić Á.I., Óbecse: „Szerintem nagyon sokat segít, körbejárjuk az egész iskolát, és szerintem én ide fogok iratkozni, mivel nagyon tetszik minden.”

A gimnázium tanárai prezentációkkal, kvízjátékokkal mutatták be az általuk oktatott tantárgyakat. A nyolcadikosokat az iskola tanulói kalauzolták az épületben. Kovács Fanni jövőre már egyetemre fog járni: „Megtanít tanulni, ha valaki egyetemre vagy főiskolára fog menni tovább. Nagyon szeretem és bevált a gimnázium, másnak is szívesen ajánlom.”

Jelenleg 308 diák tanul az Óbecsei Gimnáziumban. A következő tanévben 90 diákot szeretnének felvenni. Miodrag Basarić, igazgató, Óbecsei Gimnázium: „Úgy gondoljuk, hogy az iskola minőséges, van mit felajánlania a diákoknak, mert mi egyike vagyunk a szerbiai gimnáziumok azon 10 százalékának, amelyeket a legmagasabb osztályzattal értékeltek. Ez valóban komoly eredmény, és mi ezzel szeretnénk megmutatni mindazt a lehetőséget, ami a leendő tanulókra vár a mi iskolánkban.”

Az Óbecsei Gimnáziumban magyar nyelven egy általános szakirányú osztály nyílik 30 tanulóval, szerbül pedig egy társadalmi-nyelvi és egy természettudományi-matematikai tagozat lesz ugyancsak 30-30 tanulóval.

Óbecse
gimnázium

Most

17:31

Szibériában is meleg volt a június

Rekordmagas volt a júniusi átlaghőmérséklet a szibériai sarkvidéken - ez derül ki az Európai Unió Földet és a klímaváltozást megfigyelő kutatóprogramjának adataiból.

Népszerű

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.