Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tanja Drobnjak

Nyolvannyolc önkormányzat kap népesedéspolitikai támogatást

2020.03.02
17:30
2020.03.02
17:49
Forrás
közlemény
Vajdaságban 26 önkormányzatnak ítéltek oda pénzeszközöket. Az illetékesek 650 millió dinárt különítettek el a szerbiai költségvetésből erre a célra.

Támogatási szerződéseket írt alá ma Slavica Đukić Dejanović, népesedéspolitikáért felelős tárca nélküli miniszter 88 önkormányzattal. A támogatások között szerepel egyebek mellett óvodák és játszóterek felújítása, valamint nőgyógyászati és gyermekgyógyászati orvosi eszközök beszerzése. Az illetékesek 650 millió dinárt különítettek el a szerbiai költségvetésből erre a célra. 

Vajdaságban 26 önkormányzatnak ítéltek oda pénzeszközöket.

Tanjug/Tanja Drobnjak

Fotó: Tanjug/Tanja Drobnjak

A Köztársasági Statisztikai Hivatal összesítése szerint Szerbiában januárban 245 csecsemővel több született, mint az előző év azonos időszakában.

népesedéspolitika
önkormányzat
támogatás
Slavica Đukić Dejanović

Most

09:54, Frissítve: 10:29

Busóbemutató a VM4K-ban

A busómaszkfaragás fortélyaival és a busójárás történetével ismerkedhettek meg csütörtök este mindazok, akik ellátogattak a szabadkai VM4K Klubhelyiségébe.
07:22, Frissítve: 08:00

Lehűlést hoz a borulás

Ma túlnyomóan felhős idő várható. Először Szerbia északi részén, tehát Vajdaságban lesz egyre borultabb az ég, a felhősödés azután az ország többi részére is kiterjed.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Egy fiatal nő harca, hogy újra járni tudjon

Páger Anita 26 éves muzslyai lány egy baleset következtében öt éve mozgássérült. Bekerült a Budi human jótékonysági alapítvány programjába és thaiföldi műtétjére indult gyűjtési akció. Májusig nem egész 16 millió dinárt kellene összegyűjteni.