Ugrás a tartalomra

Nyugis volt a majális a csönd városában (videó)

2017-05-02
15:45
Magyarkanizsán nem volt szervezett majálisozás az idén, ennek ellenére tegnap elég sokan pihentek a városi strandon és környékén
Magyarkanizsán nem volt szervezett majálisozás az idén, ennek ellenére tegnap elég sokan pihentek a városi strandon és környékén. Ma már csak néhány ünneplő családot lehetett látni a kempingtáborban és környékén. Május 2-án már csak kevesen voltak a magyarkanizsai Tisza-parton, kiürült a kempingtábor is. Akik még itt maradtak, azok is lassacskán hazafelé igyekeznek. Vannak azonban olyanok, akik ma jöttek le, azért, hogy itt fogyasszanak el egy finom, helyszínen készített ebédet. A palicsi Juhász István és Erzsébet utolsó magyarországi vendégeiket is kikísérték a kempingtáborból és hozzáláttak a sátorbontáshoz. Ők már másfél évtizede rendszeresen itt töltik szabadidejüket. Juhász István: „A majális az mindig jó. Ha a társaság jó, a majális is jó. Az idő elejében nem akart kedvezni, jó hideg volt, majd lefagyott a sátorban az orrunk, de a tábortűz az mindent megtett, meg a jó kis pálinka, bor, úgyhogy jól éreztük magunkat, a társaság is, mert különben nem járnánk ide vissza évek óta, ha nem lenne jó, ha nem tetszene.”Süli Zoltán tegnap Újszentivánon szerepelt a csókai Rákóczi Férfikórussal, így a családi majálisozás mára maradt. A vegyes, tiszaszentmiklósi, zentai és magyarkanizsai családnak Zoltán éppen az ebédet sütögette. „Van, amikor Zentára megyünk, van, amikor ide Kanizsára. Nagyon jó ez, a tradíciót próbáljuk megtartani. Mi még abból a generációból vagyunk, amely a május elsejét nagyon szépen ünnepelte. Megpróbáljuk ezt továbbvinni.” Muhi Ferenc, felesége Klára és anyósa, Borsos Margitka ottjártunkkor futottak be Oromról. Pihenni jöttek a Tisza-partra, mert hétfőn a Tandari-tanyán nagy volt a nyüzsgés és a lárma. Nyugalomra vágytak. Muhi Ferenc: „Ott is nagyon szép minden, azzal, hogy egy kicsit nagy volt a forgalom, itt meg, mivel nagyon szeretjük a nyugodt napot is, kicsit eljöttünk pihenni. Nem nagy felfordulás van, ahogy mondják is, Kanizsa a csönd városa.” Ahogyan valamennyien elmondták, szép majálisuk volt, főleg azért, mert a jó társaság mellett elsejére és másodikára már az időjárás is jobbra fordult.
Magyarkanizsa
majális

Most

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.