Ugrás a tartalomra

Nyugis volt a majális a csönd városában (videó)

2017-05-02
15:45
Magyarkanizsán nem volt szervezett majálisozás az idén, ennek ellenére tegnap elég sokan pihentek a városi strandon és környékén
Magyarkanizsán nem volt szervezett majálisozás az idén, ennek ellenére tegnap elég sokan pihentek a városi strandon és környékén. Ma már csak néhány ünneplő családot lehetett látni a kempingtáborban és környékén. Május 2-án már csak kevesen voltak a magyarkanizsai Tisza-parton, kiürült a kempingtábor is. Akik még itt maradtak, azok is lassacskán hazafelé igyekeznek. Vannak azonban olyanok, akik ma jöttek le, azért, hogy itt fogyasszanak el egy finom, helyszínen készített ebédet. A palicsi Juhász István és Erzsébet utolsó magyarországi vendégeiket is kikísérték a kempingtáborból és hozzáláttak a sátorbontáshoz. Ők már másfél évtizede rendszeresen itt töltik szabadidejüket. Juhász István: „A majális az mindig jó. Ha a társaság jó, a majális is jó. Az idő elejében nem akart kedvezni, jó hideg volt, majd lefagyott a sátorban az orrunk, de a tábortűz az mindent megtett, meg a jó kis pálinka, bor, úgyhogy jól éreztük magunkat, a társaság is, mert különben nem járnánk ide vissza évek óta, ha nem lenne jó, ha nem tetszene.”Süli Zoltán tegnap Újszentivánon szerepelt a csókai Rákóczi Férfikórussal, így a családi majálisozás mára maradt. A vegyes, tiszaszentmiklósi, zentai és magyarkanizsai családnak Zoltán éppen az ebédet sütögette. „Van, amikor Zentára megyünk, van, amikor ide Kanizsára. Nagyon jó ez, a tradíciót próbáljuk megtartani. Mi még abból a generációból vagyunk, amely a május elsejét nagyon szépen ünnepelte. Megpróbáljuk ezt továbbvinni.” Muhi Ferenc, felesége Klára és anyósa, Borsos Margitka ottjártunkkor futottak be Oromról. Pihenni jöttek a Tisza-partra, mert hétfőn a Tandari-tanyán nagy volt a nyüzsgés és a lárma. Nyugalomra vágytak. Muhi Ferenc: „Ott is nagyon szép minden, azzal, hogy egy kicsit nagy volt a forgalom, itt meg, mivel nagyon szeretjük a nyugodt napot is, kicsit eljöttünk pihenni. Nem nagy felfordulás van, ahogy mondják is, Kanizsa a csönd városa.” Ahogyan valamennyien elmondták, szép majálisuk volt, főleg azért, mert a jó társaság mellett elsejére és másodikára már az időjárás is jobbra fordult.
Magyarkanizsa
majális

Most

19:52, Frissítve: 20:02

Folytatódnak a programok a VM4K-ban

Megújult gyermekfoglalkozásokkal várja a legkisebbeket hétfőtől szombatig mostantól ismét a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ Szabadkán.
18:20

Gazdák, figyelem!

IPARD forrásokkal kapcsolatos rendeletek születtek a szerb kormány ülésén. Jó hír a hízómarha-tenyésztőknek: támogatást kaphatnak.
17:33, Frissítve: 17:44

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.