Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Októberfeszt Újvidéken

2020-10-24
21:47
2020-10-24
22:22
Forrás
Pannon RTV
Ötödik alkalommal rendezték meg az Októberfeszt sörfesztivált Újvidéken.

A járványhelyzet miatt jelentősen szerényebb körülmények között, a Vajdaság Sport- és Üzletközpont előtti téren hörpinthettek és falatozhattak a látogatók péntek és szombat este.

Az ötletadó müncheni Oktoberfest, a világ legnagyobb és legismertebb Volksfestje, avagy népfesztiválja, ami egy hatalmas, a sörkultúra köré épülő vásár. A sörön kívül kürtőskalács és egyéb finomságok is kaphatóak voltak a rendezvényen.

Győri Norbert: „Nem voltam még, de valójában nekem ez tényleg arra hasonlít, ami nálunk is van egyébként. A vásárok világától nem áll egyáltalán távol ez az egész, mert itt most annyi, hogy kicsikét meg van hype-olva ezzel az egész Németország - Oktoberfesttel. Nekünk is van rengeteg ünnepünk, van rengeteg eseményünk, ami ugyanilyen dolgokról szól.”

Az újvidéki Októberfeszt tavaly 15 ezer látogatót vonzott, jelentősen hozzájárulva a város idegenforgalmi kínálatához, és a hazai kézműves sörkultúra népszerűsítéséhez.

Diósi Árpád: „Tényleg egy fesztivál volt, egy méltó fesztivál, ahol bemutatkozhattak a hazai sörfőzők, és itt nagyon kiemelném a hazai kraft sörfőzdéket. Nagyon jó, hogy úgy mondjam, reklámtér volt számukra, vagy bemutatkozási tér, ami most nincs. Tehát itt egy három stand van, az átlagos sörökkel, és annyi.”

Az előző négy évben az eseményt az Újvidéki Vásáron rendezték. A járvány miatt az idén a helyszín, a kiállítók és a látogatók száma is változott.

Maja Mišković, szervező: „Ez az első alkalom, hogy nem a Master csarnokban vagyunk, ahol a látogatóink megszokhatták, hogy jól szórakoznak, és a legjobb söröket isszák. Itt vagyunk a SPENS sport- és üzletközpont előtti téren, ahol 19 órakor kezdődik ez előző évek legjobb koncertjeinek streamingje. Tehát október 23-án és 24-én, 19 órától éjfélig, elsősorban mindenki a saját otthona melegéből nézheti majd az internetes közvetítést, de azok is, akik itt vannak a téren.”

Az élő közvetítés követőinek nyereményjátékot is szánnak a szervezők. Pénteken és szombaton is söröket, pólókat és korsókat sorsoltak ki. A részleteket az újvidéki Oktoberfest Facebook-oldalán találják meg a sörkedvelők.

Oktoberfest
Októberfeszt
Újvidék
sor
sörfesztivál

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.
13:43

A KKT 100 napja Óbecsén

Száz nap alatt öt ülést tartott az új összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. Az eddigi munkát és a koalíciós együttműködést ma sajtótájékoztatón értékelte Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.