Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Olasz orvosok segítik a szerbiai egészségügyet

2020-08-12
20:44
2020-08-12
21:21
Forrás
Szerbiai RTV
Olasz orvosok érkeztek az országba, hogy megosszák tapasztalatukat szerbiai kollégáikkal, Olaszországban ugyanis az élvonalban harcoltak a koronavírus-járvány ellen annak kritikus csúcspontja idején.

A szakemberek ellátogattak az újvidéki, a belgrádi, a kragujeváci és a niši kórházba. Vasárnapig maradnak, a szerb egészségügyi miniszterrel a további együttműködésről is egyeztettek.

Hattagú orvosi csapat érkezett, két aneszteziológus, egy mentőorvos, egy infektológus, egy sebész és egy egészségügyi nővér.

Több szerbiai intézményt megnéztek, kollégáikkal, orvosokkal, ápolókkal, technikusokkal egyeztettek - nyilatkozta a csoport vezetője. Kiemelte, szívélyes fogadtatásban volt részük, nagy tudású szakembereket ismertek meg, akik komoly erőfeszítéseket tesznek, elismerően nyilatkozott róluk.

Az otthoni tapasztalatokról elmondták, odahaza a legnagyobb kihívást az jelentette az orvosi csapat számára, hogy megnöveljék a kórházak befogadóképességét, valamint, hogy naponta megbirkózzanak a nagyszámú beteggel. Olaszországban, csakúgy mint Szerbiában, különféle szakterületeken dolgozó specialisták kapcsolódtak be a koronavírus elleni küzdelembe.

A hattagú olasz szakemberekből álló csapat vezetője egy sebész, aki szerint továbbra is működnie kell az összes egészségügyi ellátást célzó intézménynek, nemcsak azoknak, ahol a covid-betegeket látják el.

olasz
orvos
Covid
koronavírus
fertőzés
járvány
segít

Most

18:19

Tizedszer döntős Đoković Rómában

A világelső két játszmában, 7:5, 6:3-re győzte le a norvég Casper Ruudot a római salakpályás ATP 1000-es tenisztorna elődöntőjében, így bejutott a hétfői fináléba.
17:12, Frissítve: 17:56

Két keréken Temerinben

Az autómentes világnap alkalmából Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete kerékpártúrát szervezett Járek központjától a falu határában található Antero tanyáig.
15:33, Frissítve: 18:48

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.

Népszerű