Ugrás a tartalomra
Facebook/Olivér - SMA baby

Olivérnek is sikerülhet az, ami Lanának már összejött

2020-10-27
22:06
2020-10-28
07:47
Forrás
Pannon RTV
Egy emberként mozdult meg csaknem egész Vajdaság az elmúlt hetekben, hónapokban. Egy kisfiú egészsége, élete és a gyógyszer ára sokakat arra késztetett, hogy cselekedjenek és gyűjtéseket szervezzenek.

Pál Gajódi Olivér már lassan egyéves, napról napra jobban van, ez azonban még nem elegendő, továbbra is nagy szüksége van a segítségre. SMA betegségben, vagyis genetikai eredetű izomsorvadásban szenved. Génterápiára van szüksége, ami nem olcsó. Összesen 2 millió 300 ezer euróba kerül. Eddig több mint 300 ezer eurót sikerült összegyűjteni az adakozóknak köszönhetően.

Sorstársának, a 11 hónapos Lana Jovanovićnak is hónapok óta gyűjtöttek Szerbia-szerte. Több esetben Olivér és Lana gyógyulásáért közös akciót szerveztek Vajdaságban. A kislány felépülését 2,4 millió dollárral támogatták az emberek. Az örömhírt, hogy összegyűlt az összeg a gyermek gyógyulására, utaztatására és az Amerikai Egyesült Államokban történő kórházi kezelésére, Facebook-oldalukon tették közzé a szülők.

Hasonló sikertörténetben bízik a Pál Gajódi család is. A Közügyekben Olivér édesanyjával beszélgettünk telefonon, és a csantavéri segítő csapatot is bemutattuk.

Pál Gajódi Olivér
gyűjtés
SMA-1
Vajdaság
összefogás
Lana Jovanović

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.
13:43

A KKT 100 napja Óbecsén

Száz nap alatt öt ülést tartott az új összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. Az eddigi munkát és a koalíciós együttműködést ma sajtótájékoztatón értékelte Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.