Ugrás a tartalomra
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ nr

Oltási kampány a nemzeti közösségek nyelvén

2021.07.22
17:05
2021.07.22
17:30
Forrás
Pannon RTV
A koronavírus elleni védőoltás felvételének népszerűsítésére indított kampányt a Szerbiában élő nemzeti közösségek számára a Kisebbségi-Emberi Jogi és Társadalmi Párbeszédért Felelős Minisztérium.

A kezdeményezés célja, hogy az immunizáció fontosságának üzenete saját anyanyelvükön jusson el elsősorban a roma és más marginalizált kisebbségi csoportokhoz. A kampány során 17 nyelven összesen 44.700 szórólapot és 1200 plakátot készítettek, amelyeket a nemzeti kisebbségek tanácsainak székhelyein helyeznek el. Emellett 21 rádiós hirdetést és ugyanennyi animációs filmet is készítettek tájékoztatás céljából.

Gordana Čomić, emberi és kisebbségjogokért felelős miniszter, Szerbia: „Ezzel a kampánnyal olyan nyelveken akarunk megszólalni, amelyek minden szerbiai lakos számára érthetőek, és elmondjuk mennyire fontos az, hogy megvédjük magunkat és ezáltal másokat is. A vírust még nem győztük le, az egyetlen dolog, amit mi tehetünk, hogy beoltatjuk magunkat és ezzel lerövidítjük az időt, amíg a vírus intenzíven fertőz.”

Gordana Čomić
védőoltás
kisebbség

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.