Ugrás a tartalomra

Önkéntes véradási napot szerveztek a Magyar Szó székházában (videó)

2017-06-19
14:49
Az emberi élet létezhetetlen nélküle, mindenkinek van, és ha megosztjuk, életet menthet
Az emberi élet létezhetetlen nélküle, mindenkinek van, és ha megosztjuk, életet menthet. Ezenfelül ingyen van – ez a vér. Főleg a nyári hónapokban merül le a Vérátömlesztő Intézet tartaléka, de vért egész évben lehet adni. A Magyar Szó Lapkiadó Kft. első ízben rendezett önkéntes véradási napot a székházában.   Az önkéntesek között voltak rendszeres véradók, de olyanok is, akik szinte először szánták rá magukat a véradásra. Erdődi Edvina, jogász, Magyar Szó: „Nagyon jó érzés vért adni és másoknak segíteni, mert sosem tudhatjuk, hogy mikor szorulunk rá mi is a segítségre.” 2 Kiss Laura egyetemista korában már volt önkéntes véradó. Kiss Laura, újságíró, Magyar Szó: „Azóta nem adtam vért, viszont most megint úgy éreztem, hogy ezzel hozzájárulhatok ahhoz, hogy segítsek esetleg valakinek.” A rendszeres véradók évente négyszer látogathatják meg a transzfúziós intézetet, vagy vehetnek részt ilyen, és ehhez hasonló akciókban. Bernárik János, Magyar Szó: „Jó érzéssel tölt el, hogy tudok segíteni valakinek, mert egyszer megtörténhet, hogy én fogok olyan helyzetbe kerülni, hogy más mentheti meg az én életemet.” 1 Az újvidékiek szívesen vesznek részt a véradási akciókban, és rendszeres véradók is. A nyári hónapokban különösen nagy szükség van az önkéntesekre – emelte ki Vanesa Ubavin Krivošija, az Újvidéki Vérátömlesztő Intézet szakorvosa. „A jelenlegi helyzet elfogadhatónak mondható, most még van elegendő tartalék vér, de előttünk a július és az augusztus, amikor többen mennek évi szabadságra, és amikor sokkal kevesebben jönnek vért adni. Ezért felhívnám a figyelmét a rendszeres véradóinknak, hogy ne feledkezzenek meg rólunk a nyári hónapokban sem, meg azokról a páciensekről sem, akik nem válogatnak abban, hogy mikor betegszenek meg.” 3 A Magyar Szó Lapkiadó Kft. először rendezett véradási akciót. Ökrész Rozália, igazgató, Magyar Szó: „Az önkéntes véradás mellett azt tervezzük, hogy a szervadományozók listájára is itt a székházban egy szerződés-aláírási akciót szervezünk.” A szervezett véradási akcióban szép számban jelentek meg önkéntesek.Most

12:57, Frissítve: 13:43

Megjelent A 100 leg... céglista

A Szerbiai Kőolajipari Vállalat volt a legnyereségesebb 2016-ban, a Szerbiai Villanygazdaság a legnagyobb, a Bambi konszern kapta a legjobb minősítést az országban.
12:46, Frissítve: 12:57

Nem haladnak megfelelően a Brexit-tárgyalások

Az eddigi haladás nem elég ahhoz, hogy tovább lehessen lépni a jövőbeli kapcsolatok kérdéseit érintő második tárgyalási szakaszra - mondták pénteki brüsszeli találkozójukon a bennmaradók.

Népszerű

Új mentőautót kapott a Zentai Közkórház

Újabb mentőautóval gazdagodott a Zentai Közkórház, amelynek vezetője vasárnap vette át a járművet a zentai, a szolnoki és a halbestadti Rotary Clubok illetékeseitől.