Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Dániel

Önkéntesség Újratöltve!

2023.03.28
14:36
2023.03.28
16:26
Forrás
Pannon RTV
A végéhez közeledik a Népkör Magyar Művelődési Központ, a szegedi Katolikus Ifjúsági Alapítvány és a temesvári Integratio Alapítvány közös Önkéntesség Újratöltve! címet viselő projektje.

Az egyéves határon átívelő együttműködés célkitűzései között az építő jellegű gyakorlatok átvétele, a közös tapasztalatcsere, a fiatalok önkéntes képzése, motivációjuk megerősítése és társadalmi felelősségvállalásuk elősegítése foglalt el központi szerepet.

A projekt keretében a 15 és 25 év közötti fiatalok egy kétnapos önkéntes képzésen is részt vehettek Domaszéken, ahol egyebek mellett a rendezvények lebonyolításához szükséges szervezési készséget is elsajátíthatták.

Bodrogi Hajnalka, ügyvezető, Népkör Magyar Művelődési Központ, Szabadka: „Hálás dolog olyan emberekkel együtt dolgozni sokak számára hasznos projekteken, akik nem csak a maguk, hanem egész közösségek felemeléséért hoznak nem kevés áldozatot munkájukkal. Az Önkéntesség újratöltve! címet viselő projekt partnerszervezetei nap mint nap a közösség felemeléséért fáradoznak ki-ki a maga területén. Az együttműködés partnerszervezeteinkkel nem nyúlik igazán hosszú időre vissza, de mégis megtaláltuk a célkitűzésekben, a munkánkban a közös pontot, ami mindhármunkat szorosan összeköt, ami nem más mint a fiatalok, a fiatalokkal és az értük való vállalás.”

Népkör Magyar Művelődési Központ
Bodrogi Hajnalka

Most

15:20, Frissítve: 16:28

Később érik a feketicsi meggy

A szokásosnál hidegebb és csapadékosabb időjárás miatt a termés is károsodhat. A termelők szerint a gyümölcsöt az alacsony felvásárlási ár miatt nem érdemes eladni, ezért feldolgozva próbálják értékesíteni.

Népszerű