Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Önkényes vasúti átjáró lezárás Nemesmilitics határában

2021.09.14
17:11
2021.09.14
18:27
Forrás
Pannon RTV
Felháborodást váltott ki a nemesmiliticsi gazdák körében, hogy lezárták az egyik igencsak forgalmas vasúti átjárót a határban.

Emiatt többen nem tudják megközelíteni földjüket, csak akkor, ha mintegy 10 kilométert utaznak - panaszolják. Nehézgépekkel és terménnyel ez nagyon megterhelő. Ma demonstrációt tartottak a falu határában.

Pannon RTV

Így néz ki most az egyik vasúti átjáró Nemesmilitics határában. Az évekig gond nélkül használt átjáró lezárása óriási felháborodást váltott ki a helyi gazdák körében, hiszen a terménybetakarítás kellős közepén történt a lezárás.

Pannon RTV

Még csütörtök délelőtt zárták le ezt a nemesmiliticsi vasúti átjárót. A gazdák fel vannak háborodva és ennek hangot is adnak, mint ahogy az most is jól hallható és látható volt. Ezt az átjárót egyébként nagyon sűrűn és sokan használják a gazdák, hiszen itt van a földjük nem messze a falutól, a falu szélén. A gazdák mérgesek, hiszen nem tudják megközelíteni a földjüket, csak akkor ha több kilométert utaznak.

A helyiek szerint senkit sem értesítettek arról, hogy a lezárják az átjárót. Arról, hogy pontosan ki zárta le az átkelőt, csak mendemondák vannak a faluban.

Vujević Stipan, Nemesmilitics: „Aznap, amikor ők szedték fel, jöttem erre. Mondták, hogy 13-áig kell felszedniük. Kérdezem tőlük, hogy nem lehetne leállítani, egy kis tolerancia?! Nem, de ha kell ők visszateszik. Ez volt a felelet.”

Pannon RTV

A faluszéli átjáró lezárásával közel 10 kilométeres kerülőre kényszerülnek a gazdák, megnehezítve több ezer hektár termőföld megművelését.

Kopunović Antun, Nemesmilitics:
„- Nekem is van 10 holdam ezen a felén. Meg 1500-tól 2000 hektárig vannak olyan gazdák, akik földet dolgoznak ezen a felén.
- Hol tudnak most itt átjutni?
- Átjutni itt nem lehet sehol, mert azt mondják, hogy az ivankovićit is fel akarják számolni. Akkor egész Babapusztáig kellene körül mennünk. Viszont, ha megmarad, akkor 36 kilométert kellene mennem, hogy egy kocsi kukoricát haza tudjak hozni.”

Pannon RTV

Molnár András, Nemesmilitics: „Valamelyik nap eljöttünk, nem voltunk értesítve a lezárásról, ideértem a sorompóhoz, kombájnnal, két kocsival és nem bírtam megfordulni. Aztán vissza, föl erre, elmentünk a fő átjárón, felmásztunk erre a hegyre. Alig bírtunk felmászni, más földjén. Tudja milyen nagy probléma ez? Én szeretném, hogy ezt minél hamarabb megoldanák.”

Pannon RTV

A lakosok közös összefogással egy petíciót kezdeményeztek, amelyet az illetékes szerveknek fognak átadni, azzal a kéréssel, hogy tegyék szabaddá az átjutást az említett vasúti átjárón. Az üggyel kapcsolatban illetékes nem kívánt stábunknak nyilatkozni.

Nemesmilitics
vasúti átjáró

Most

19:47, Frissítve: 19:55

Klári néni újra énekelt Moholon

Harmadik alkalommal emlékeztek meg Moholon a Csobolyó Művelődési Egyesület szervezésében emléknappal és gyönyörű dallamokkal Vlasityné Zélity Klára életéről és munkásságáról.
16:00, Frissítve: 19:59

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.

Népszerű

Börtönbe vonul Lagzi Lajcsi

Lopás és vesztegetés miatt 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték Galambos Lajost, művésznevén Lagzi Lajcsit.