Ugrás a tartalomra
Tanjug/Gál Hermina

Online találkozó Isten igéjének vasárnapján

2021-01-24
16:42
2021-01-24
17:24
Forrás
Pannon RTV
A nézők a világhálón követhették az eseményt, több országból. Szabadkáról a Keresztény Értelmiségi Kör vett részt a programban.

Online találkozót szerveztek Isten igéjének vasárnapja kapcsán. Az eseményt eredetileg Szegeden tartották volna, ezt azonban a járványhelyzet nem tette lehetővé.

Tanjug/Gál Hermina
Tanjug/Gál Hermina

Szabó Károly, elnök, Keresztény Értelmiségi Kör: „Ma van a Szentírás világnapja, vagyis a Ferenc pápa által elrendelt Szentírás világnapja. Ebből az alkalomból azok a csoportok, akik valamikor felolvasták a hangos Bibliát Szegedről, közülük lett 10 csoport meghívva, hogy ebből az alkalomból egy online programot készítsünk.”

Tanjug/Gál Hermina

Az Isteni Ige programhoz 10 ország kapcsolódott. Az esemény kapcsán Slavko Večerin is üzent. A Szabadkai Egyházmegye püspöke egyik kedvenc zsoltárából idézett. „Jézus azért jött, hogy örömhírt vigyen a szegényeknek és meggyógyítsa a megtört szívűeket. Az Úr lelke nyugodott rajta. Ha telve vagy lélekkel, ha telve vagy az öröm lelkével, akkor úgy szeretnéd, hogy minden más körülötted örömteli legyen, és az egész mindenség az Úrban örvendezzék. Ez az örömmel megáldott élet az igazi vallás, ez Jézus.”

Tanjug/Gál Hermina

A teljes közvetítést hamarosan a Szegedi Nemzetközi Biblikus Konferencia Alapítvány honlapján lehet visszanézni.

Keresztény Értelmiségi Kör
Isten igéjének vasárnapja
Szabó Károly

Kapcsolódó tartalmak

Most

17:10, Frissítve: 17:23

Megkapta az oltást Áder János

A magyar köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.
16:00, Frissítve: 17:43

Antalfalván is folyamatos az oltás

Javában zajlik a koronavírus elleni oltás beadása Antalfalva községben is. A kínai Sinopharm, az amerikai-német Pfizer-BioNTech és a brit-svéd AstraZeneca által gyártott oltóanyagok közül választhatnak az oltakozni vágyók.

Népszerű

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.