Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ötmillió dinárból újult meg a tiszaszentmiklósi Szent József-templom

2019-12-06
10:42
2019-12-06
20:59
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt egy hónapban a több mint száz éves épület teljes homlokzatát felújították.

A munkálatok befejeztével már az állványzatokat is lebontották a tiszaszentmiklósi templom körül. A falubeliek régi vágya valósult meg a Szent József-templom homlokzatának felújításával.
Hajdú Sándor, plébános: „Örülünk ennek a felújításnak. A következő munka az ablakcsere. Ez a templom 150 éves, úgyhogy lassan aktuális lesz mindennek a kicserélése.”

A munkálatokat Csóka önkormányzata támogatta. Zombori Csaba, alpolgármester: „Értéke mintegy 5,2 millió dinár volt, és ennek a költségeit 90 százalékban az önkormányzat fedezte. El kell mondanom még, hogy ezt a beruházást, az ötletet végül is Fiser János plébános kezdte el. Ő fordult az önkormányzathoz segítségért, úgyhogy az ő emlékét is viseli majd ez a felújítás.”

A következő lépés a községben a csókai templom kerítésének helyreállítása. Kormányos László, a VMSZ tartományi parlamenti képviselője: „A napokban be is zárul a közbeszerzés, és több mint 6 millió dinár értékű nagyságban az első fázisát a kerítésnek – a lebontását, az alapozását és a kidolgozását – egészen a vaskonstrukcióig, és azt pedig egy másik lépésben szeretnénk befejezni.”

A községbeli templomok nem csak vallási, hanem kulturális szempontból is hozzájárulnak a helyiek életéhez, így az önkormányzatban a következő évben is kiemelt cél az egyházak működésének támogatása.

Tiszaszentmiklós
templom
felújítás
homlokzat

Most

Népszerű