Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Óvatosan nyitnak a szerbiai kórházak

2020-05-25
10:38
2020-05-25
12:03
Forrás
Tanjug, 021.rs
Lassan minden a normális kerékvágásba kerül a Niši Klinikai Központban is.

A fertőzöttek számának csökkenésével lassan a kórházak működése is normalizálódik Szerbiában. A belgrádi Banjicai Ortopédiai Intézetben elkezdenek műtéteket végezni, csakúgy, mint a Niši Klinikai Központban. Az óvatosság azért még érvényben van, minden páciensnek, aki beutalóval rendelkezik, magával kell vinnie egy 72 óránál nem régebbi koronavírus-tesztet is. A Niši Klinikai Központ területén egyébként még vannak koronavírus miatt elhelyezett betegek. Őket a régi épületben kezelik, jelenleg 59-en vannak. A Banjicai Ortopédiai Intézet ezen a héten csak a sürgős és daganatos eseteket fogadja. Legalább 500 elhalasztott műtétet kell bepótolniuk a következő hetekben.

És hogy mi a helyzet a vajdasági kórházakkal?

A Vajdasági Klinikai Központban 13 koronavírussal fertőzött személyt kezelnek - írja a 021.rs hírportál. Közülük egy páciens sincs lélegeztetőgépen. A helyi Gyermekklinikán már egyetlen gyerek sem lábadozik. Az Újvidéki Vásár területén működő ideiglenes kórházban 11 enyhébb tüneteket mutató beteget kezelnek. A Pancsovai Közkórházban sincs már koronavírussal fertőzött személy. Az apatini gyógyfürdőben jelenleg nyolcan gyógyulnak.

kórház
koronavírus
járvány
normalizálódás
Niš
Banjica

Most

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.