Ugrás a tartalomra
Pixabay

Óvintézkedések az osztálykirándulásokon

2020.06.03
09:13
Forrás
Szerbiai RTV
Június elsejétől már lehet szervezni osztálykirándulásokat, de a külföldi utak továbbra sem lehetségesek.

Azok a diákok, akik már befizették a külföldi helyszínre szóló utazásukat, elcserélhetik azt belföldire. 1 millió 200 ezer vendégéjszakát mondtak le az elmúlt időszakban a járványhelyzet miatt, és ezek csak azok, amelyek a diákturizmus, a kirándulások és a rekreatív oktatás keretében valósultak volna meg. Van lehetőség arra is, hogy a szülők visszakapják a már befizetett pénzt, de ez csak 2022 januárjában történhet meg. A belföldi diákutazások óvintézkedések mellett zajlanak majd. A gyerekeknek fertőtleníteniük kell a kezüket, a buszon maszkot kell viselniük, egy szobában pedig kevesebb diákot helyeznek el, mint korábban. Emellett étkezéskor nagyobb távolságra kell ülniük egymástól, és ott, ahol megszállnak, lesz orvosi felügyelet is. 

védőmaszk
osztálykirándulás
fertőtlenítés

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.