Ugrás a tartalomra
Pixabay

Óvintézkedések az osztálykirándulásokon

2020-06-03
09:13
Forrás
Szerbiai RTV
Június elsejétől már lehet szervezni osztálykirándulásokat, de a külföldi utak továbbra sem lehetségesek.

Azok a diákok, akik már befizették a külföldi helyszínre szóló utazásukat, elcserélhetik azt belföldire. 1 millió 200 ezer vendégéjszakát mondtak le az elmúlt időszakban a járványhelyzet miatt, és ezek csak azok, amelyek a diákturizmus, a kirándulások és a rekreatív oktatás keretében valósultak volna meg. Van lehetőség arra is, hogy a szülők visszakapják a már befizetett pénzt, de ez csak 2022 januárjában történhet meg. A belföldi diákutazások óvintézkedések mellett zajlanak majd. A gyerekeknek fertőtleníteniük kell a kezüket, a buszon maszkot kell viselniük, egy szobában pedig kevesebb diákot helyeznek el, mint korábban. Emellett étkezéskor nagyobb távolságra kell ülniük egymástól, és ott, ahol megszállnak, lesz orvosi felügyelet is. 

védőmaszk
osztálykirándulás
fertőtlenítés

Most

Népszerű

Megtalálták csantavéri kisfiút

Este fél nyolc körül előkerült a ma délután Csantavéren eltűnt kisfiú. Réti Dénes jól van, a szülei köszönik a segítséget a fiú felkutatásában.

Vučić: holnap döntenek a szigorításokról

Aleksandar Vučić szerb elnök ma délután is sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy a járványügyi helyzettel kapcsolatban a konkrét intézkedésekről holnap döntenek.

302 új eset és 5 áldozat Szerbiában

5 személy vesztette életét a koronavírus szövődményeinek következtében Szerbiában az elmúlt 24 órában, és 302 újabb fertőzöttet regisztráltak. Cikkünk folyamatosan frissül.